Quotes..

"manusia tidak dapat mencintai orang lain selagi belum mencintai diri mereka sendiri.. dan mereka tidak akan mencintai diri mereka sendiri sebelum mereka mencintai Tuhan.."

Sedikit Renungan

"Sesiapa mencintai Allah pasti semakin sunyi dengan manusia. Di tengah keramaian dia rasa keseorangan. Saat kesukaan dia berduka. Jika orang tertawa dia menangis. Jasadnya dengan manusia, batinnya kepada Allah"


"Ketenangan dan kebahagiaan adalah hembusan dari langit, diturunkan ke dalam lubuk hati orang yang beriman, mereka akan tetap berhati teguh, di kala insan lain mengalami kegoncangan"

[Syed Qutb]

26 June 2010

It's Her Big Day

Dah 12 hari rupanya aku xupdate blog.. T_T ~

orait back to the topic.. Macam mimpi je, tapi ya benar Cik Samihah kita da bertukar status menjadi Puan Samihah.. Isteri kepada Saudara Khairul Fadhli..

Rasa macam baru semalam kak As tanyakan Samiha pasal Khairul.. (antara ahli usrah mestilah aku yang awal, sebab dah memang 1 usrah dari first year kan, disamping belajar pun satu kelas) waktu tu macam.. tak de perasaan sangat.. ye lah tengah belajar lagi kan..

As time goes on..
tetap rasa macam main-main. Haha~ ok ok enough.. orang da kawen pun kan.. xpayah nak membebel xpercaya panjang lebar.

Btw,
ini adalah first time kenduri kawan2 yang aku hadiri sejak hari sebelum akad.. as in tolong2 la jugak keluarga pengantin kan.. Semalam after habis kerja (actually kerja pun ada yg masih pending.tinggal kan je la.)terus ke Kompleks Tabung Haji, tengok dewan.. (terima kasih Awanis tolong hantar ^__^).. pastu dengan Samiha bergerak pula ke rumah dia..

Oh!! Ada Lily, long time tak jumpa.. (psst..dh ada Saga jangan lupa roger..)

Lepas Isyak mulalah sesi tolong menolong apa yang patut.. Keje simple je sebenonye.. isi gula2 untuk doorgift anak-anak.. di samping support team untuk kak As susun hantaran buah...

Tolong itu ini, then kami bergerak pulang dalam jam 11 malam camtulah.. kesian pengantin kena tido lewat.. Oh lupa plak bagitau Kak Shira dan Kak As berjaulah berdua dari utara ditemani TAJ7210.. (siap amik cuti untuk menghadiri Walimah Samiha ni.. terbaik!)

Balik rumah, lepas siap mandi semua.. Kak Shira terus padam, almaklumlah travel jauh kut.. dah bertolak dari Jitra jam 7 pagi.. (perkasa!)

Ok .. pasal Nikah dan Walimahnya? aku rasa mana2 pun perjalanan majlis sama je.. So event tetap berjalan seperti biasa yang kita selalu tengok kenduri kawen tu la.. :P

dan lagi satu soalan biasa..
"Awanis bila pulak?" soalan Kak Shira pada Awanis.. ahaha~
"Soalan ni default kak.So jawapan saya default jugak la.. " ahaha~

Sekarang aku da dapat rasa mengapa ada sesetengah orang tak berapa gemar nak gi kenduri kawen. Boleh bikin stress kut. Tapi aku x de la sangat.. steady..

Di penghujung majlis menerima lagi 2 jemputan perkahwinan.. Jiha dan Rabi.. takpe, teruskan lagi pergi kenduri kendara.. amik berkat kata orang.

Sejak semalam dah meninggalkan kerja.. maka, hari ni perlu memikirkannya semula.. janji tetap perlu ditepati..kan Awanis?..Berusaha!

*Kak Mash, bila da ada berita gembira kabarkan ye! Kut2 ada rezeki kembali ke PJ semula .. ^_~!
*Tajuk post ini diambil dari status Linda semalam (credit to Su@Linda)
*Dah dah..Jom Kerja!

Pen off,
5.44pm Vista Subang,KJ.

9 comments:

SI PENGEMBARA JALANAN said...

oh my! huhu.. pasni kan saya memang la nk gune jawapan awanis tu kalo ade yg tny sy...hebat gile jawapan die..muahahaha...

tp kan, panas telinga sbb kene tembak ngan ramai org sekaligus semalam tu masih terasa smp ke hari ni..heh~ betul la kot, saya kene lebih serius memikirkan masa depan.huh. [kalo sy da start mau serius, kamu bile lagi?? heh~]

oh, lagi satu, jzkk tumpangkan sy di rumah kamu..walaupun sy syahid awal,[Jitra-Seberang jaya-KL-serdang-PJ-Taman Medan-Desa Petaling-Hentian Putra-PJ---->16hr non-stop driving.huh.] tp breakfast kamu n siti mmg first class la..best! menceriakan hari saya...siap bole amek resipi lagi..huhu..

ape2pun, soalan last::: "kamu bile lagi??" muahaha..

merentas horizon said...

soalan last::: "kamu bile lagi??",

kalo sy da start mau serius, kamu bile lagi?? heh~

jawapannye : lagi 2 tahun (saya kena start serius bila saya sebaya kamu.. muahaha)

awanis said...

haik sarah? 2 thn lagi? bkn kate thn dpn ke..apa macam? [gaya2 Ms Chin plak..hua3]

SI PENGEMBARA JALANAN said...

awanis, kasi hentam sikit sama sarah ni..tak insaf2 lagik.. cube2lah..ni bukannya nak amek pengiktibaran, nak lari makin jauh ade lah..haha..

merentas horizon said...

ni apa kes.serangan! xmngkin..

adliah said...

tak pe...sarah dah mula terkena aura mihah dah tu..bak kata die sendiri, amik berkat

JiHa said...

sarah..nape xletak gambo???

merentas horizon said...

sbb da letak kt fesbuk.. saya berhutang dgn kamu semua gambo nikah miha. nanti i dah jumpa USB cable SE i. ntah mana lak hilang nyer.. tggu basi baru i update.. haha!

Jom sapa nk gi Ipoh ujung minggu ni!! kita serang manjoi pula..(yo yo aje I ni..keh2)

SaMihaH said...

entri pasal saya...hihi..

baru bace setelah 2 minggu x online..

anyway, tq sarah..! saya sentiasa mendoakan RSians dan usrahmate kita semua..

Mencabar alam rumah tangga nih, sukar di ungkap dgn kata2, nk tau? kena rasa sendiri.. hehehee

love u lillahi ta'ala!
-zaujah Khairul- :)