Quotes..

"manusia tidak dapat mencintai orang lain selagi belum mencintai diri mereka sendiri.. dan mereka tidak akan mencintai diri mereka sendiri sebelum mereka mencintai Tuhan.."

Sedikit Renungan

"Sesiapa mencintai Allah pasti semakin sunyi dengan manusia. Di tengah keramaian dia rasa keseorangan. Saat kesukaan dia berduka. Jika orang tertawa dia menangis. Jasadnya dengan manusia, batinnya kepada Allah"


"Ketenangan dan kebahagiaan adalah hembusan dari langit, diturunkan ke dalam lubuk hati orang yang beriman, mereka akan tetap berhati teguh, di kala insan lain mengalami kegoncangan"

[Syed Qutb]

29 July 2010

Buku sahaja.

Dalam rumah di Kelana Jaya ni.. aku ada banyak buku. Almaklumlah. ada 2 orang dalam rumah ni obses sungguh membeli buku. Boleh cakap asal masuk kedai buku, mesti keluar kena beli paling koman sebuah buku.. Itu kalau pegi kedai buku, kalau pergi Pesta Buku?? Ha.. pikir lah sendiri kan..

Tapi,
masalah utama. Bukunya banyak, bacanya tidak. Masalah kan?

Boleh kira berapa yang aku dah khatam, kebanyakannya aku baca few pages yang depan.. Dan banyak gak, yang dah baca 3/4 tapi xhabis sampai sekarang.. ^______^

Malam ni, aku berharap untuk setelkan kebanyakan perkara tertunggak yang membeban & men'stress'kan pemikiran..

Meskipun telah tahu dan segenap banyak kali diingatkan untuk tidak bertangguh.. tetapi tetap jua melakukan tangguhan..

Wahai Karat Jahiliah yang berlabuh di dada hati, bilakan kamu mahu beransur pergi??

Till then, Wassalam.

Currently reading.. Men Who Hate Women & The Women Who Love Them..*wink wink*

Kelana Jaya.As always

2 comments:

ladygirl said...

siapa yg obses membeli buku tu? hg ngn kak ct? (haha! sendri taknak mengaku :P)

p/s:agk2 mntk unpaid leave utk baca buku shj bleh x? da abes bc keje la smula..pastu sementara bc buku tu, leh la kira2 nk kais mkn di mana.. (oke sy merepek)

p/s lagi: sy da bli adiah tu.. ;D

merentas horizon said...

wah wah.. unpaid leave utk baca buku?? apa kes? (tapi sgt menarik, but takut end up depan laptop ber-fb)