Quotes..

"manusia tidak dapat mencintai orang lain selagi belum mencintai diri mereka sendiri.. dan mereka tidak akan mencintai diri mereka sendiri sebelum mereka mencintai Tuhan.."

Sedikit Renungan

"Sesiapa mencintai Allah pasti semakin sunyi dengan manusia. Di tengah keramaian dia rasa keseorangan. Saat kesukaan dia berduka. Jika orang tertawa dia menangis. Jasadnya dengan manusia, batinnya kepada Allah"


"Ketenangan dan kebahagiaan adalah hembusan dari langit, diturunkan ke dalam lubuk hati orang yang beriman, mereka akan tetap berhati teguh, di kala insan lain mengalami kegoncangan"

[Syed Qutb]

25 July 2010

Corat-coret hujung minggu

Salam Alaik'

ikhwah wal akhowat, saudara dan saudari, muslimin dan muslimat.

Serta selamat pagi juga kepada saudara2 semanusia sekalian alam

1. Semalam ke PPN Khas. Duduk dengan Kak Gee dan Kak Tiq.. wallah rasa seperti org dewasa sudah.. ^^, [BTW, apapun keputusan pimpinan, saya turuti sahaja.. InsyaAllah pasti semua itu pilihan terbaik. Pilihan syura pasti ada pahalanya]

2. Seterusnya recee Kem Lembah Genting di Batangkali. Meskipun nak masuk kali ke-3 program disana... tapi tetap nak kena recee.. heh~ Almaklumlah, first time nak book chalet.. selama ni memang amik dorm saja.. [Ke Batangkalli ikut jalan Ulu Yam!Pergh memang mencabar.. untuk kereta manual dan 660cc.. hehe]

3. Baliknya terus ke Masjid Muqorrobin, Bandar Tasik Selatan. Melihat-lihat suasana Konsis Zon Tengah.. Biasalah bergerak dengan Kak Tiq, mestilah banyak kita perlu belajar dan fahami. Kagum betul dengan Kak Tiq ni.. drive jauh2 guna manual gini.Fuh!paling Perkasa!..[Berjumpa Eda room-mate 1st year di KONSIS. Penuh suprise betul program2 ni. Hari tu jumpa Syafarah, ini jumpa Eda plak.. Alhamdulillah.Syabas untuk semua penggerak dakwah sekalian..]

4. Ok hari ni, ada satu lagi cadangan aktiviti Lunch bersama JK GRUM.. [kita lunch time next program je xbleh ke?Best kalau menghabiskan masa dirumah sambil mengemas dihujung minggu begini.Bukan senang dapat duk rumah.kan?]

5. Imam Muda tinggal Hizbur dan Asyraf. Siapa akan di nobat juara Imam Muda?[ok ini memang tiada kaitan saja tulis]

6. Oh lupa, jom kita men-dokumentasi projek GRUM yang telah lalu. [Please umat manusia sekalian jangan suruh saya yang malas ini jadi SU lagi.. Bahaya.heh~]

KJ.

3 comments:

alia said...

tak terkata kecewa nya saya imam muda aran tak tersingkir..wuwuwuuwuwu...

alia said...

eh, silap...dah tersingkir

merentas horizon said...

tenang beb~ resmi pertandingan mesti ada pemenang dan pengalah..
Apa yang penting,
Dia tetap pemenang dihati masyarakat. eheh~.
[Ayat stended]