Quotes..

"manusia tidak dapat mencintai orang lain selagi belum mencintai diri mereka sendiri.. dan mereka tidak akan mencintai diri mereka sendiri sebelum mereka mencintai Tuhan.."

Sedikit Renungan

"Sesiapa mencintai Allah pasti semakin sunyi dengan manusia. Di tengah keramaian dia rasa keseorangan. Saat kesukaan dia berduka. Jika orang tertawa dia menangis. Jasadnya dengan manusia, batinnya kepada Allah"


"Ketenangan dan kebahagiaan adalah hembusan dari langit, diturunkan ke dalam lubuk hati orang yang beriman, mereka akan tetap berhati teguh, di kala insan lain mengalami kegoncangan"

[Syed Qutb]

05 August 2010

Konvokesyen UM 2010

Salam semua.

Ok, ingat nak buat entri untuk 4 Ogos, tapi nampaknya sudah pun terlajak. Ok hari ni 5 Ogos, hari konvo Kak Shira, Kak Alfa dan Kak Ila 12th. (sapa2 yg nama tak tertera, maaflah sebab notis 3 org ni saje. hihi)..

Kelmarin selak2 cuti. eh ada baki lagi ni.. layan gak kalo nak amik cuti ni.. so hari ni a.k.a khamis aku bercuti.. alasan?saja. nak renew lesen dan ada urusan bank sikit, tapi yang ni tengok dululah.. sebab nanti aku main pegi je nak tanya pun aku tak tau macam mana.. jadi kalau jumpa detail yang mahu ditanyakan baru ke bank..

Mainly, nak gi Konvo kakak2 sekalian ^^,..

Kak Alfa,
"Tahniah! Next step, struggle to be a good Muslim"..

Kak Ila,
"Tahniah, hadiah first da dapat.. (hubby).. kita tunggu untuk ahli baru kn kak?.. ^^,"

My Dear Sist Mash..
"Tahniah untuk konvokesyen anda ni. Sudah2lah tu perasaan malas nak ke konvo. Paling2 anggap je macam nak gi dewan kuliah. Dengar lecture dalam 2 jam, pastu amik skrol.. hehe
Semoga berjaya dalam hidup kamu. May u have a better live ahead"

hari ni perlu siapkan sikit kerja2 ofis, kesian nanti my buddy yang tinggal sorang2 kat ofis..

oklah, jumpa lagi untuk episod 2 esok.

Assalamualaikum dan selamat malam..

KJ with love

1 comment:

Fakeh said...

Cubalah google tajuk BANGSA MELAYU MENGIKUT ULAMA AHLU SUNNAH WAL JAMAAH, maka akan fahamlah kita tentang hakikat bangsa ini. Dan cubalah google pula tajuk-tajuk berikut agar kita kenal musuh dalam selimut yang mencari peluang dan ruang untuk mengkhianati bangsa ini, iaitu:-

(a) http://www.mediafire.com/?ne2dmyeinzo
(b) Jaringan Wahabbi Sdn Bhd
(c) Jom Kenali Dr Maza & Co
(d) Ahlul Bait Yang Dicerca
(e) Tok Ayah Zid Kedai Lalat
(f) Kuasa Tiang Kepada Cita-cita
(g) 40 Mutiara Hikmat Serambi Mekah

FAKEH KHALIFAH SAKA