Quotes..

"manusia tidak dapat mencintai orang lain selagi belum mencintai diri mereka sendiri.. dan mereka tidak akan mencintai diri mereka sendiri sebelum mereka mencintai Tuhan.."

Sedikit Renungan

"Sesiapa mencintai Allah pasti semakin sunyi dengan manusia. Di tengah keramaian dia rasa keseorangan. Saat kesukaan dia berduka. Jika orang tertawa dia menangis. Jasadnya dengan manusia, batinnya kepada Allah"


"Ketenangan dan kebahagiaan adalah hembusan dari langit, diturunkan ke dalam lubuk hati orang yang beriman, mereka akan tetap berhati teguh, di kala insan lain mengalami kegoncangan"

[Syed Qutb]

27 September 2010

Excited!

Perbualan ringkas di FB ketika senggang masa rehat di ofis. dengan sahabat yang selalu dirindui..

Rakan : salam.siti sarah, kamu watpe?
Me : hai rkn! ws. sdg rehat2,lunch hour kan.apa kabar kamu?
Rakan : dh mkn dh?khabar baik sy.hehehe.ecah..
Me : apa apa? nk jemput kawen ke? hikhik
Rakan : die dh dtg risik sy time rya aritu.hahaha.blum g la,bru risik.

kamu, tahniah! xsangka bergenang air mata mendengarkan perkabaran gembira nih. Kamu yang dirisik saya pula yang excited..

Semoga jalan seterusnya dipermudahkan.. bertekadlah sahabat.. InsyaAllah segalanya akan baik2 saja!

Good Luck!

26 September 2010

Jaulah Melaka - Kuala Pilah

Alhamdulillah, semalam telah ke kenduri kahwin Kak Aida (Progresif) di Melaka. Mendengarkan kisah perkenalan Kak Aida & En Norisman ni dari Kak Zira, rasa macam drama melayu pulak. hehe. Kawen sepupu kan.. macam tu lah..

Sesampai di Melaka masuklah waktu zohor dan setelah bersalaman dengan pengantin.. kami pun segera ke khemah makan.. majlisnya pada pandang aku simple saja. gaya kenduri kawin orang kampung. Rumah dia tak susah sangatlah sebenarnya nak mencari, sebab betul2 tepi jalan besar.

Kat rumah Kak Aida ni +- 20 minit gitu je, tak sempat pun berjumpa dengan pengantin lelaki. Kemudian singgah di rumah Kak Maznah cum tourist guide cum x-teacher di LA.


Perjalanan ke Kuala Pilah yang mendebarkan.. kiri kanan dipenuhi hidupan alam semula jadi yang membawa bau mesra kampung.. heh! Memang tak dapat dinafikan kampung2 di Nogori Sembilan ni cantik2 belaka.. aku suke benor nengok rumah2 di N9 ni. lagi2 bumbung! haha..

Sungguh mengujakan nak gi rumah kak Ujie ni.. sebab rumah Felda kan.. sungguh di pelusuk bumi rasanya.. tapi! superb! da lama xlepak rumah kampung camtu.. yg penting xda internet! ahaha... oh rumah kampung aku yg kat slangor tu? itu memang kampung tapi dekat dengan pekan.. rumah ni lagi thrill nk ke pekan 30 mnt..

Lagi satu, yang lebih utama.. Kak Ujie ni... Kenal dah dari 1st year dulu.. tapi tau baru je tau yang kami ni 3 pupu bulan mac hari tu sebab Kak Ujie datang kenduri kawen abg arul. hehe.

Semalam sampai rumah kak Ujie baru pukul 8 malam. sempat lagi kalau kat KL tu datang beraya jam 8, dalam jam 9 baliklah kan. Tapi mengenangkan nak menuju semula ke jalan2 sepi yang sedikit menyeramkan itu.. aku rasa.. lebih baik bermalam saja. Jadi, semalam kami pun bermalam di rumah Kak Ujie. Nyenyak betul tidur, sayup2 alunan orang mengaji dari masjid yg mengejutkan kami, jam 5.15 pagi! Sungguh! terperangkap dalam demensi masa. rasa macam kembali ke zaman dahulu kala.

Now in KJ. dan perlu kembali ke dunia nyata.. mahu menyusun semula segala kerja2 yang bertimbun-timbun..

Anggota Rombongan : Kak Ujie, Kak Tik, Kak Ru, Kak Zira dan Aku
Kenderaan : Kancil Merah Kak Ujie..

Till then!

20 September 2010

Out of Sudden

Semalam browse FB seorang rakan sekolah rendah.. kemudian membawa kepada blog abang beliau yang bisu dan pekak.. Saya kagum dengan abangnya, serius! sedang sambung master sekarang.. sudah berkahwin dan ada 2 orang anak. Tidak sempurna bukan bermakna tidak boleh berjaya.. Beliau saja sudah membuktikan..

Membaca blog beliau mengingatkan saya tentang seorang rakan, Uma namanya..

Dulu di UM berkesempatan menyertai program readers di Library UM. Tolong bacakan untuk mereka yang cacat penglihatan..

Tiba2 rindu. Uma ni baik. tapi dulu disebabkan dah tahun akhir, aku selalu beralasan untuk membacakan untuk dia. Ah! Maaf Uma. Rasa bersalah menerpa mengingatkan lewat minggu2 akhir di UM yang buat aku langsung tidak menjenguk dia di library.

Bila aku tukar phone tempoh hari.. sebahagian dari nombor yang tersimpan dalam fon lama semua terkorban, no Uma salah satu dari ratusan yang pupus..


Apa kabar Uma agaknya?
Mungkin sudah berjaya menggenggam segulung ijazah.
Semoga kau baik2 sahaja kawanku.. ^____^

19 September 2010

Arnab.

ok ini makluman yang baru aku tau. Untuk mengelakkan kalian mengulang silap, aku kongsikan..

1. Arnab tak boleh makan salad bulat - which is memang dah 'ter'bagi makan pada cik arnab yang terkorban
2. Arnab tak perlu dimandikan. Kalau die cirit, lapkan dengan kain basah. Jangan mandikan! Arnab bukan sepeti kucing.. - ye juga Amin dah mandikan T_T
3. Air bersih untuk minum perlu kerap ditukar.

*ok jap gi nak balik KL. Kome yg kat rumah jaga molek la arnab sekor lagi tu.

Sekian. TQ!

18 September 2010

Innalilah

Salam kepada semua para pembaca budiman.

Setiap yang hidup pasti akan merasakan mati. Pertamanya, ucapan takziah ditujukan buat keluarga Ustaz Dahlan.. (Mudir Hilal Asyraf).. Meskipun tidak mengenalinya secara individu.. tetapi selalu mengikuti ceritera hilal dari blog beliau.. Semoga roh beliau dicucuri rahmat dan segala ilmu yang beliau ajarkan menjadi bekal terbaik untuk beliau diSana..

Seperti manusia, haiwan juga takkan lari dari maut. Kerna setiap makhluk itu kan telah ditetapkan ajal masing2. Mari kita bukakan cerita. Alkisah,

Ahad lalu, 3 Syawal.. ayah membawa pulang 2 ekor arnab.. katanya kawannya dah tak lalu nak menjaganya.. Lalu Amin dan jiha excited nak menjaga binatang terbaru di rumah batu hitam..

Jiha menjadikan rutin mengambil kangkung dibelakang rumah.. dan memberi makan kangkung dan palet kepada arnab. Sementara Amin merajinkan diri memandikan arnab.. (disebabkan arnab ni dah terberak-berak dan kencing dengan membusukkan kawasan parking kereta).

Aku sesungguhnya tak berapa nak amik port sangat tentang pet ni. Menurut Amin dan Jiha, salah seekor arnab ni.. dia memang tak makan bila diberi makan.. manakala yang sekor lagi steady. makan dan bermain dengan rancak. Meskipun yg satu lagi xmakan tapi beliau masih aktif bergerak.

Sementara itu, dibelakang rumah ayah sibuk membangun kandang baru untuk arnab.. memandangkan kandang asal beliau perlu dipulangkan kepada tuan asal arnab. Setelah bertukang begitu-begini. Maka, hari ni siaplah kandang arnab.

Malang tak berbau.. cik sekor yang xmau makan tu mula menunjukkan petanda2 tidak bagus. Keadaannya begitu lemah. sampai tidak boleh tegakkan badan. Hanya terlantar mengiring. Ayah usahakan juga masukkan kedalam kandang baru. Kemudian aku sua kan kangkung dan lobak kemulutnya.. tapi langsung tak dijamah.. aku hulurkan air pun langsung xngombeng.. Tak lama selepas itu, dadanya berombak kencang.. dan beberapa minit kemudian air keluar dari mulutnya.. dan, berakhirlah sudah penghidupan seekor lagi makhluk Allah diatas muka bumi.

Kini rumah baru mereka cuma untuk seekor arnab. *sigh*

Sayup2 azan Asar berkumandang saat merakamkan detik pengebumian cik arnab yang belum pun diberi nama sejak mereka berpindah ke rumah kami :(

video

Semoga Cik Arnab tenang di alam sana.. T_T

Kg Gajah,
9.37 malam

17 September 2010

Hati yang tertinggal

Ok. Disebabkan ada salah satu post aku cakap seperti ini..

"susahkan..
bila datang kerja,
tapi hati tinggal di kampung.."

Maka, aku pulang lagi selepas habis kerja Rabu lalu..
balik kampung untuk mengambil semula hati yang tertinggal..

keluarga Hj Basri

rakan-rakan SKDS(1994-1999)

*harap segalanya lebih baik untuk esok dan seterus-terusnya...

1.08pm,
Kg Gajah.

15 September 2010

Tahniah!

Alhamdulillah summa alhamdulillah..

Firstly,
Sebenarnya pagi tadi aku berkobar-kobar mahu kabarkan update terkini tentang Cik No Touch.. Alhamdulillah.. sudah beransur pulih setelah aku gunakan another cable. kebetulan en. amir tinggalkan HDD beliau di ofis untuk kami back up data2 .. maka aku cuba try.. dan it works! so selesai satu masalah.. nnti balik rumah bleh selongkar2.. kut2 ada kabel2 yang bersesuaian & tidak digunakan.. :P

Secondly,
Alhamdulillah & Tahniah!! untuk kelahiran cucu kedua pakngah. Abg Yajid ngan Kak Jaemah telah pun dikurniakan baby boy jam 8 pagi tadi. Dengarnya lahir di Hospital Serdang.. Wah, Sofeya dah ada kawan sekarang.. almaklumlah.. asyik berkawan dengan orang dewasa saja.. menyebabkan beliau dah macam mak nenek.. dapat member seusia bleh gak mengembalikan usia muda rumaja beliau.. hihi.
Penantian seterusnya.. Abg Arul dan Kak Lin.. rasa dah dekat gak tu..

Sekian update..
9.18am,KJ

14 September 2010

Raya.fb&ofis.

Salam u'olz!

Hari ni dah masuk 6 Syawal..
dan aku dah start kerja hari ni..
esok is another topic..

hurm..

*kerja.fb.ofis.raya*

susahkan..
bila datang kerja,
tapi hati tinggal di kampung..

sigh..

ok. till then.
jumpa lagi!

10 September 2010

Syawal 1431H

Sibuk betul semalam. Tak sempat nak bagi post baru ketika sayup2 takbir berkumandang selepas azan Maghrib.. :(

Btw, semalam di kampungku yang permai ini.. Ayah tiba2 ajak bakar lemang kan.. katanya lemang beli tak sedap.. xpuas nak makan. Masaalahnya.. kami semua mana ada exposure tentang cara2 memasak lemang kan.. Kena tunggu ayahude sampai bersama ilmu permasakan lemang beliau yang telah berbelas tahun berkarat diingatan.. :P

Lets check it out..

Ok itulah serba sedikit sedutan pembikinan lemang. Baju oren adalah Ayah Ude dan baju kuning stripe biru adalah Achik. Fasa2 menunggu lemang siap adalah sangat panjang.. Maka tiada lagi gambar di ambil.. Lemang yang dah siap? Ah, sama je macam lemang2 di pasaran.. bezanya? rasanya lebih lemak jika buat sendiri ^____^..

Di malam hari, selepas berbuka.. aku pun buka semua coklat2 'doorgift' yang diperoleh ketika Iftor Aiti Solution tempoh hari,



hasilnya.. lesap dan tamat riwayat kesemua coklat pada malam itu juga! Haha menakjubkan..

Ok semua, cukuplah tu laporan.. Di kesempatan ini.. pihak krew penerbitan merentas horizon ingin meminta ampun dan maaf jika terdapat sebarang artikel / post didalam blog ini yang mengganggu ketenangan hidup pembaca sekalian.. T_T

Sungguh, bukan niat aku!

Sekian. Jemput datang rumah k!

8.28am
Kg Gajah.

08 September 2010

Sampul Duit Raya

Haih. (tak bagus memulakan hari dengan keluhan.Jgn contohi!).. You know my newbie, No Touch? Ha.. apa tu? Ni ha, aku perkenalkan..


Inilah sedara kita.. Si No Touch Basix NT2500.. 250GB, tak sampai separuh lagi guna da buat hal & the worst.. aku rasa memang aku slalu la menjahanamkan barang. Takleh connect sudah dengan Si Dell.. adeh~ da beberapa attempt dilakukan untuk menyambungkan silaturahim antara keduanya tetapi tetap tak berhasil! Cadangan Mr Amir, try connect menggunakan casing lain.. Sekarang ni hanya terpikir External HDD Mr Basri. Tunggu aku encik bapak, nanti pinjam u punya Sensonic eh..

Ok. Habis citer sal No Touch.. kalo dikenang-kenang sangat pun bikin hati sedih dan jiwa kacau saja kan.. So, baik biar sajalah.. jangan dipikirkan sangat.. kang tak ceria pulak hari aku ni. Apalah sangat kan No Touch berbanding nikmat udara yang masih diperolehi hari ni.. ^___^ (Sarah positif k!hehe)

Sebenarnya saya mahu cerita sesuatu, dulu ketika zaman sekolah.. aku ada hobi untuk membuat kad.. ala kad2 comel dan disebarkan kepada rakan2.. kad birthday la selalunya.. Nak outing kan jarang2.. kad lak mahal2 (untuk student aku rs mahal lah harga kad time tu).. Jadinya, layan lah buat kad sendiri.. Kalau ingat zaman tu aku rasa mmg tengah up lah buat kad-kad hand made nih. Orang kata banyak sentimental value dari kad yang beli di kedai. Sebab pembuat mestilah akan buat dengan sepenuh hati kan.. hikhik.

Tapi tu dulu.. zaman orang bertukar-tukar kad dan berutus surat menggunakan perantara posmen karat mahupun posmen berdaftar dengan POS Malaysia. Sekarang zaman pun dah bertukar.. berapa kerat je antara kita yang masih suruh posmen menghantar kad raya korang? Mesti takde kan? Ok. Adalah aku dapat 1 tahun ni. Time aku belajar di Universiti, time tu tengah up org bg sms raya.. sekarang? aku rasa, rata-ratanya semua tag gambar je kat fb.

Ah dah hilang nilai sentimental dah.. Tak feel langsung. Aku tak de buat pun tag gambar ni.. ye la takut menyemak kat photo orang kan.. So, mungkin nanti aku kasik ucapan cam mohor besar tu je lah.. post kat wall sendiri.. ^____^ Post time malam raya la. bru la raya! Time takbir sedang berkumandang di udara.. Err instead of post status di wall.. buat entri kat blog pun nampak cool gk kn?haha!

Oh. nampaknya aku dah melalut jauh dah ni.. haih susah betul orang lemah BM ni menaip.. tak tentu hala tujuan .. Sebenarnya aku nak cerita, untuk melepaskan gian aku terhadap karya2 pembuatan kad aku tu.. maka, semalam aku telah bekerja keras menyiapkan sampul duit raya untuk anak2 buah dan saudara-mara tersayang..

Kartun aku amik dari Brotherhood Arts.. dari folder dorg kat fb OSM. Harap dorang tak saman aku untuk katun yang aku amik ni.. aku xjual jangan bimbang.. sebarkan katun korang je.. logo Brotherhood Arts pun aku xbuang tau! (gaya-gaya cuak gak sbnrnya)



Ok, nak mencuba fokus bekerjaya dulu.. jam-jam terakhir perlulah gigih!
..jumpa lagi entri akan datang!

8.54am,
pagi lagi ni..

07 September 2010

Pengamatan tentang hidup..

Hari ni kita bagi post awal sikit. almaklumlah.. dah tua2 ni kalau selalu bertangguh alamat lah babai.

Update sikit tentang semalam k. Alhamdulillah tahun ni diberi kesempatan lagi untuk ke Masjid Wilayah.. Menjadikan setiap tahun sejak 3 tahun belakangan ini, tiap kali Ramadhan aku akan ke masjid wilayah untuk sehari saja.. ^_^. Tahun lepas aku rasa, ada gak aku post pasal masjid nih. konon tahun ni nak dtg terawih awal sket supaya boleh berjemaah dgn imam luar negara.. hakhak! atlast tahun ni Ramadhan ke-28 gak aku pergi.. hehe.. Yang special tahun ni? berbuka dan bersahur di masjid. Terima kasih kepada Awanis untuk kesudian menjayakan projek ni.. nanti lain kali jika masih diberi kesempatan.. kita buat lagi.. ^_~..

Hari ni .. at random aku terpikir tentang kawen. almklumlah sekarang rancak orang berkahwin kan.. So, topik ini just cross my mind. Aku nak menyentuh topik kenapa ada sesetengah orang berfikir terlalu lama untuk berkahwin..

pada pengamatan aku la kan..
1. Mempunyai keluarga yang sungguh best.. dan keseronokan itu ada dimana-mana.. sehingga khuatir adakah dengan kehadiran pasangan akan kekalkah keriangan seperti sekarang.
2. Belum ada adik-beradik yang sudah bernikah. Lalu, tiada pendorong untuk bernikah. hakhak.
3. Terperangkap dalam usia. Perasan muda!
4. Commitment Freak!

Untuk alasan, xde duit.. dan xde calon.. ah bohong semua tu!kalau hati dah memang taknak kan.. memang tidak juga lah..haha!

Sekianlah karutan aku untuk pagi yang mulia ini Ramadhan ke-28 (esok 29, lusa 30).. Ok. nak gi sambung kerja.. nanti2 kalau aku nak mengarut aku bagi post yang baru lagi..

masih di Kelana Jaya

06 September 2010

Beberapa hari lagi nak raya..

Wah! Best kan tajuk ni.. memang beberapa hari lagi nak raya.. iaitu 3 ari dari sekarang.. perasaan nak raya? Pendapat aku, biasa aje.. dah 22 kali raya.. so dah biasa sangat kan.. lagipun Ramadhan pun xperform to the fullest.. so susahlah nak feel raya to the fullest kan.. :P..

Apa yang significant sangat raya di Kg Gajah? Ada satu.. iaitu, kalau korang nak tengok jam seperti berada di LDP tetapi korang di Kg Gajah.. datang lah Kg Gajah 1st day raya. Pergh. memang macam KL dah aku nengok.. aku selalu ingat aku salah balik kg untuk past few years.. aku pun kurang arif punca utama kemasukan ramai manusia2 ke Kg Gajah pada hari raya. hurm.

Tahun ni, aku hanya akan balik 2 hari sebelum raya. InsyaAlah kalo xde hal.. sempatlah berpuasa bersama keluarga untuk Ramadhan the 30th. Meskipun dah ramai sahabat handai mula pulang ke kg halaman masing2.. tapi aku masih steady.. fokus (ke?). kerja byk tak siap lagi ni.. T_T.

So, bagi membangkitkan perasaan pulang ke kg halaman.. aku akan pasang Nasyid FM setiap hari.. sekarang dah start main lagu raya. Pasti perasaan nak balik beraya akan muncul membuak-buak pahni.Haha!

Ok semua, Selamat menjalani hari-hari terakhir di Ramadhan 1431H. Raya-raya juga.. tapi puasa belum habis ye rakan2.. jadi, terus struggle k!..

4.21pm

05 September 2010

1 post sehari..

Ouch, nampaknya target untuk buat 1 post sehari tak kesampaian bulan ni, memandangkan semalam telah ter'skip' tanpa ada post baru.. Dari pagi dah terpikir mau blog, tapi sampai malam x ber'blog'.. ahaha~

Alhamdulillah.. (semalam dapat merungkai sedikit kekusutan antara berjuta kekusutan dalam otak ni.. InsyaAllah akan sediakan laporan segera.. )

Ok, hari ni.. Ramadhan ke-26.. another 4 days.. agak2 macam mana amalan kita tahun ni? Teruk dari yang lalu? Bagus dari yang lalu? atau Sama jer macam tiap2 tahun lalu..

Dah jawab soalan kat atas tu? Ok kalau dah jelas status kita yang mana satu segeralah bermuhasabah.. sebab ada 4 hari lagi ni nak topup mana yg kurang.. Nak suruh tunggu next Ramadhan, semua kita pun xpasti umur kita setakat mana kan? So.. untuk 4 hari yang berbaki dan yang tak confirm kita punya ni.. cepat2lah berusaha dan pasang niat untuk membaiki jurnal ibadah Ramadhan kita yang lompong-lompong (erm.. peringatan untuk diri sendiri yang paling utama sebenarnya ni..)

Dikesempatan ni, sudilah kiranya kalian membaca ayat tadabur aku pagi ni eh.. sharing is caring kan.. kita kan saudara jadi sama-samalah kita berkongsi ayat ni..

..Al-A'raf..
50.Para penghuni neraka merayu pada penghuni syurga, "Tuangkanlah sedikit air kepada kami atau rezeki apa sahaja yang telah dikurniakan Allah kepada mu" Mereka menjawab "Sungguh, Allah telah mengharamkan keduanya bagi orang kafir"
51.iaitu orang-orang yang menjadikan agamanya sebagai permainan dan senda gurau, dan mereka telah tertipu oleh kehidupan dunia. Maka pada hari ini (Kiamat), Kami melupakan mereka sebagaimana mereka dahulu melupakan pertemuan hari ini, dan kerana mereka mengingkari ayat-ayat Kami

Sesungguhnya Mati itu adalah benar, dan Azab Kubur itu benar, dan Hari Pembalasan itu juga benar.. Semoga peringatan pagi ini jadi santapan dan refreshment kepada kita semua untuk memacu gerak pantas, memperbaiki nilai diri..

7.57am,
Kelana Jaya

03 September 2010

Hening Pagi

Tadi ke Iftor Company. Former staf pun ada yang dijemput.. so, jumpa Sham. Byk la gak nyembang ngn Awanis, Sham & En Jamal. Logik2 belaka idea En Jamal tu.. tunggu nk pretis je belum berpeluang. hah!..

Dah balik rumah.. tbe kuatla terkenang zaman blaja dulu.. degree.. so, duk depan laptop selak2 lah blog.. entri lama2.. (kalau zaman dulu, time laptop belum popular.. mesti pegi bukak almari cari peti kayu yang berisi surat2 lama dan dairi zaman belajar.. selak satu2.. )

Best gak zaman blaja .. Oh Rindu lagi T_T.

komen tentang artikel yg aku penah post.
1. Aku dah amik Kursus Kawen. Tapi, mana aku letak sijil tu ek?hurm~
2. Aku mmg clumsy dan selalu tercicir brg dimana mana.
3. Aku mmg selalu buat ayat2 down.ahahha~
4. Rindu membaca komen balas Wani ngan Kak Mash. Rindu pada Aimi Naim!
5. Rasa bersalah untuk selalu mengabaikan Aimi. Maaf ye awak ^___^

ok tu je la kut. kang aku punggah duk selak semua entri dlm blog ni kang.. mmg xjadi keje kang. sekian.

1.22am
Kelana Jaya.

02 September 2010

Sedih.

Untuk para hati yang sedang bersedih dan gundah.. aku hidangkan ayat2 ini buat kalian, cebisan surat cinta dari Sang Pencipta.. T_T ..

"Sungguh menakjubkan perihal orang mukmin itu. Sesungguhnya seluruh perihalnya adalah baik baginya, dan itu tidak terjadi kecuali pada orang mukmin. Jika dia mendapatkan kesenangan, lalu dia bersyukur, maka itu baik baginya; dan jika dia mendapat kesusahan, lalu dia bersabar, maka itu juga baik baginya"
(HR. Muslim dari Shuhaib)

Dan janganlah kamu (merasa) lemah dan jangan (pula) bersedih hati, sebab kamu yang paling tinggi (derajatnya) jika kamu orang beriman
(Ali-Imran:139)

Apakah kamu mengira bahawa kamu akan masuk syurga, padahal belum nyata bagi Allah orang-orang yang berjihad diantara kamu, dan belum nyata orang-orang yang sabar.
(Ali-Imran:142)

Pasti ada pelangi selepas hujan kan?

Selamat membaik semuanya..
(entri ini juga untuk aku sbnrnya, yang sedang membaiki hati yg calar dan koyak.)

KJ.

01 September 2010

Kejap betul.

"..twenty years has gone so fast
wake me up when September ends..
"

Dah bulan September.. kan?.. cepat betul.
dah 22 Ramadhan..
Lagi 8 hari..

Mana lah agaknya semangat berkobar2 di awal Ramadhan,
seperti mana, hilang nya segala azam menggunung tiap awal tahun..

Teguhkn hati mencari momentum untuk memacu gerak.
Perbaiki strategi.. dan terus mara.

Back To Work,
Ofis Kelana Jaya.