Quotes..

"manusia tidak dapat mencintai orang lain selagi belum mencintai diri mereka sendiri.. dan mereka tidak akan mencintai diri mereka sendiri sebelum mereka mencintai Tuhan.."

Sedikit Renungan

"Sesiapa mencintai Allah pasti semakin sunyi dengan manusia. Di tengah keramaian dia rasa keseorangan. Saat kesukaan dia berduka. Jika orang tertawa dia menangis. Jasadnya dengan manusia, batinnya kepada Allah"


"Ketenangan dan kebahagiaan adalah hembusan dari langit, diturunkan ke dalam lubuk hati orang yang beriman, mereka akan tetap berhati teguh, di kala insan lain mengalami kegoncangan"

[Syed Qutb]

28 January 2011

Lebih luas

Akhirnya setelah bertahun-tahun ku teliti, berjaya jugak aku membesarkan ruang untuk menulis blog ni. hehe. Kalau ruang blog dah besar barulah puas hati nak menulis. tapi hari ni belum ada idea lagi. sebenarnya dah beberapa hari takda idea. jadi dari merapu baiklah aku senyap dulu kan. so, purpose tulis hari ni? nak bagi tau ruang ni dah luas je,

dan jangan malas² memperbaiki diri ye kawan². Bak kata Wan Mohd Ruzlan Wan Omar (BH hari ni m/s A20) - Amanah umpama jantung manusia. Jadi, kalau semalam kesungguhan kita menjalankan amanah (kerja/study) kita macam 80% je, mulalah belajar meningkatkan produktiviti. ^_____^

sekian terima kasih.

No comments: