Quotes..

"manusia tidak dapat mencintai orang lain selagi belum mencintai diri mereka sendiri.. dan mereka tidak akan mencintai diri mereka sendiri sebelum mereka mencintai Tuhan.."

Sedikit Renungan

"Sesiapa mencintai Allah pasti semakin sunyi dengan manusia. Di tengah keramaian dia rasa keseorangan. Saat kesukaan dia berduka. Jika orang tertawa dia menangis. Jasadnya dengan manusia, batinnya kepada Allah"


"Ketenangan dan kebahagiaan adalah hembusan dari langit, diturunkan ke dalam lubuk hati orang yang beriman, mereka akan tetap berhati teguh, di kala insan lain mengalami kegoncangan"

[Syed Qutb]

30 August 2011

Selamat Hari Raya!!

Assalamualaikum semua!!

Apa kabar iman setelah dihantar latihan selama sebulan? semoga bertambah baik dan memperoleh kemenangan di Syawal ini ^____^

1. sebenarnya aku nak munculkan balik blog ni semalam, iaitu seiring sayup2 keudaranya suara takbir. tapi tulah.. nak buat macam mana bizi2 men katakan..

2. ada beberapa hari dalam setahun kemungkinan untuk nombor pelik muncul di handphone ialah tahun baru, hari raya, hari lahir. (walaupun hakikatnya, aku yang dah beberapa kali menghilangkan nombor dalam fon tu).

3. jadi sempena syawal ini, aku nak mohon maaf kepada semua pembaca merentas horizon diatas kekhilafan sepanjang menulis untuk bacaan kalian. andikata rata-ratanya tidak memberi kesan kepada penambahan iman.

--> semoga syawal ini memberi permulaan baru untuk hidup yang lebih baik ^_______^ !!

p/s: agak-agak blog aku punya susunan ni masih terabur sana-sini maafkanlah ek. nanti senang aku kemas :P

gambateh/hwaiting/binnajah!

Kg Gajah,
20110830

No comments: