Quotes..

"manusia tidak dapat mencintai orang lain selagi belum mencintai diri mereka sendiri.. dan mereka tidak akan mencintai diri mereka sendiri sebelum mereka mencintai Tuhan.."

Sedikit Renungan

"Sesiapa mencintai Allah pasti semakin sunyi dengan manusia. Di tengah keramaian dia rasa keseorangan. Saat kesukaan dia berduka. Jika orang tertawa dia menangis. Jasadnya dengan manusia, batinnya kepada Allah"


"Ketenangan dan kebahagiaan adalah hembusan dari langit, diturunkan ke dalam lubuk hati orang yang beriman, mereka akan tetap berhati teguh, di kala insan lain mengalami kegoncangan"

[Syed Qutb]

21 October 2011

Keyboard Cover

Assalamualaikum dan selamat petang..

Bersua kembali. Sebenarnya hari ni, aku nak cerita tentang keyboard cover. Sebab? Tadi ada rakan se-ofis telah tersedak ketika minum kopi kerana boss kami menceritakan sesuatu yang menggelikan hati. Maka, kerana sedang minum-tapi-tetap-nak-gelak, tersemburlah air kopi yang beliau sedang minum. dan bersemburlah air kopi di laptop dan meja beliau.


Nasib agak baik, beliau mempunyai pelindung papan kekunci. Maka tidaklah titisan kopi masuk dicelahan papan kekunci tersebut.. ^^,


Tiba-tiba aku terkenangkan kembali, masa zaman-zaman pakai PC dulu, kopi pun merasa, tomyam pun merasa keyboard lama ku itu. hoho~

p/s: oh! aku punya keyboard cover dah tertinggal dalam laptop company masa dipulangkan dulu. T_T kena cari baru ni. Bahaya jika kejadian lalu berulang kembali.

No comments: