Quotes..

"manusia tidak dapat mencintai orang lain selagi belum mencintai diri mereka sendiri.. dan mereka tidak akan mencintai diri mereka sendiri sebelum mereka mencintai Tuhan.."

Sedikit Renungan

"Sesiapa mencintai Allah pasti semakin sunyi dengan manusia. Di tengah keramaian dia rasa keseorangan. Saat kesukaan dia berduka. Jika orang tertawa dia menangis. Jasadnya dengan manusia, batinnya kepada Allah"


"Ketenangan dan kebahagiaan adalah hembusan dari langit, diturunkan ke dalam lubuk hati orang yang beriman, mereka akan tetap berhati teguh, di kala insan lain mengalami kegoncangan"

[Syed Qutb]

30 October 2011

Steve Jobs

sebenarnya aku bukanlah orang yang begitu 'into' kepada barangan apple @ mac. memang takda satu pun apple stuff. tetapi, pada satu hari yang tenang. bersamaan beberapa hari selepas pemergian beliau, seorang rakan di ofis memberikan satu link address. Disana terdapat banyak gambar-gambar menarik, tribute to lelaki yang memberi satu wave pada dunia.. (ok, really couldn't recall the website)

Dalam ratusan gambar yang tersenarai, ada 3 yang menangkap perhatianku. Share with you guys la! ^_____^

.. ok gambar ni aku dah lama ambil di internet, tapi dihari yang mendung ni.. aku terasa nak share dengan kalian. sapa yang buat gambar2 ni.. Smart! especially the last one. Nice! 

No comments: