Quotes..

"manusia tidak dapat mencintai orang lain selagi belum mencintai diri mereka sendiri.. dan mereka tidak akan mencintai diri mereka sendiri sebelum mereka mencintai Tuhan.."

Sedikit Renungan

"Sesiapa mencintai Allah pasti semakin sunyi dengan manusia. Di tengah keramaian dia rasa keseorangan. Saat kesukaan dia berduka. Jika orang tertawa dia menangis. Jasadnya dengan manusia, batinnya kepada Allah"


"Ketenangan dan kebahagiaan adalah hembusan dari langit, diturunkan ke dalam lubuk hati orang yang beriman, mereka akan tetap berhati teguh, di kala insan lain mengalami kegoncangan"

[Syed Qutb]

31 January 2012

Hurm

Baru semalam aku rasa gembira dengan perubahan sorang kawan ni,

tapi hari ni aku dah jadi risau. Almaklumlah, ajaran sesat pun tak kalah banyaknya. Sangat-sangat mudah sebenarnya untuk kita fall to the wrong part kalau kita memang tak pernah dapat asas Islam yang kukuh.

Rakan-rakan.. dapatkan ilmu agama yang cukup dan dari sumber yang benar.. jangan letih menuntut ilmu Islam, kerana Islam itu adalah cara hidup.. juga, didiklah anak2 kalian biar akidahnya tak goyah bila terpukul dengan rakusnya jahiliyah.

:( Takut.

No comments: