Quotes..

"manusia tidak dapat mencintai orang lain selagi belum mencintai diri mereka sendiri.. dan mereka tidak akan mencintai diri mereka sendiri sebelum mereka mencintai Tuhan.."

Sedikit Renungan

"Sesiapa mencintai Allah pasti semakin sunyi dengan manusia. Di tengah keramaian dia rasa keseorangan. Saat kesukaan dia berduka. Jika orang tertawa dia menangis. Jasadnya dengan manusia, batinnya kepada Allah"


"Ketenangan dan kebahagiaan adalah hembusan dari langit, diturunkan ke dalam lubuk hati orang yang beriman, mereka akan tetap berhati teguh, di kala insan lain mengalami kegoncangan"

[Syed Qutb]

21 March 2012

Dinner

Seharusnya hidup kita semakin hari semakin berkembang, melebar luaskan jaringan, memperbesarkan sayap-sayap perjuangan. Tapi ternyata kebanyakan dari kita semakin lama hidupnya semakin menguncup.

Hari depan, sering tak terjangka.
Hari depan, tabahlah menghadapinya.





Dikongsikan 4 keping gambar sempena Program makan malam pejabat.

Sekarang, perasaannya sangat mengantuk, kan? (perasaan kenyang telah hilang sebaik sahaja sampai dirumah)
So, good nite and Assalamualaikum!

p/s: kali ke-2 makan bersama keluarga besar Macromac, berbeza perasaannya. (Usah dikenang pada yang pergi)

3 comments:

ct nasyrah said...

kakak kesygn yg duduk dpn kamu kat opis yg telah pergi jauh2 tu ek..hehe

syaz@rozelt said...

dah lame x dinner2 kat hotel..bestnya..

Merentas Horizon said...

haha, kakak kesayangan tu paling tak tahan tu.. Tapi ia betul, next time da tukar superior.. mungkin perasaan dia lagi lain :(

bleh je syaz, arrange reunion bioinfor then buat kat hotel. :)