Quotes..

"manusia tidak dapat mencintai orang lain selagi belum mencintai diri mereka sendiri.. dan mereka tidak akan mencintai diri mereka sendiri sebelum mereka mencintai Tuhan.."

Sedikit Renungan

"Sesiapa mencintai Allah pasti semakin sunyi dengan manusia. Di tengah keramaian dia rasa keseorangan. Saat kesukaan dia berduka. Jika orang tertawa dia menangis. Jasadnya dengan manusia, batinnya kepada Allah"


"Ketenangan dan kebahagiaan adalah hembusan dari langit, diturunkan ke dalam lubuk hati orang yang beriman, mereka akan tetap berhati teguh, di kala insan lain mengalami kegoncangan"

[Syed Qutb]

27 February 2013

Jemputan Maut

Aku tak tau cerita sebenar, tapi berdasarkan baca-baca dari FB adalah disebabkan jangkitan pada jantung.
Tapi to be informed, Yus (Yusniza Shafara) dari Kolej 9, UM telah meninggal dunia pada jam 3.30 pagi tadi. Mohon sedekahkan Alfatihah. Moga beliau ditempatkan bersama orang soleh.

Status terakhir arwahyarhamah Yus T_T

Kadang-kadang, kita selalu sangat tekejarkan kerja-kerja kita, tak kiralah kerja di ofis, bersama masyarakat, mahupun sekadar membuat kerja rumah. Semua yang tersenarai hanyalah kerja yang wujud kerana kita didunia.

Meski sedar hidup kita di dunia sekadar 'menumpang teduh'.. tapi kita tetap terlupakan untuk menyiapkan bekal untuk ke negeri abadi.

Moga-moga berita kematian menjadi satu tazkirah terbaik untuk kita menjadi lebih baik.

2 comments:

Syaz Rozelt said...

Al fatihah..kire umur baya2 kita juak la kan?huhu

siti sarah aisyah said...

ya betul syaz, dia ni.. member masa dekat 9th dulu.. best fren sopi..