Quotes..

"manusia tidak dapat mencintai orang lain selagi belum mencintai diri mereka sendiri.. dan mereka tidak akan mencintai diri mereka sendiri sebelum mereka mencintai Tuhan.."

Sedikit Renungan

"Sesiapa mencintai Allah pasti semakin sunyi dengan manusia. Di tengah keramaian dia rasa keseorangan. Saat kesukaan dia berduka. Jika orang tertawa dia menangis. Jasadnya dengan manusia, batinnya kepada Allah"


"Ketenangan dan kebahagiaan adalah hembusan dari langit, diturunkan ke dalam lubuk hati orang yang beriman, mereka akan tetap berhati teguh, di kala insan lain mengalami kegoncangan"

[Syed Qutb]

27 March 2013

tumblr

ok, agak ketinggalan.. but hey, i just create tumblr account ^__^ ha ha ha (gelak 3 harkat) you can treat it as merentashorizon junior :P .. since there are so much social network account, and will be a lil hard to manage all at the same time.. so the rules goes like this

FB: kata-kata/status bermanfaat dan membina
Twitter: short status lebih kepada luahan rasa
Blogspot: feeling-feeling, masa untuk membuat karangan
Tumblr?: untuk yang tak sepanjang blog dan tak sependek twitter. yang sedang-sedang saja.

ok tak? perlu lah sangat kan post ni. nampak sangat takde kerja, oh by the way.. jemputlah menyinggah ye.. branch baru kami :)


gambar diambil masa ke Terengganu, kenduri nikahnya kak Mashirah, whose now a mummy!!

3 comments:

Udez said...

ecah sambungla buat novel cam dulu2!

siti sarah aisyah said...

eh sy ada buat novel ke -_-? haha..

ude bahasa sekarang dah x semanis dahulu. pendek kata susah dah nak susun sari kata. :P

eh bytheway ada seorang kenalan saya bernama siti sarah aishah.. die buat novel boleh la beli novel dia dan baca. hehehe..

SaMihaH said...

mmg sarah ni up to date dgn sume2 IT terkini.. anak2 muda skrg..ehehe

bila dh jadi mak org, x de masa nk explore..huhu.. blog pun berhabuk..ngeh3