Quotes..

"manusia tidak dapat mencintai orang lain selagi belum mencintai diri mereka sendiri.. dan mereka tidak akan mencintai diri mereka sendiri sebelum mereka mencintai Tuhan.."

Sedikit Renungan

"Sesiapa mencintai Allah pasti semakin sunyi dengan manusia. Di tengah keramaian dia rasa keseorangan. Saat kesukaan dia berduka. Jika orang tertawa dia menangis. Jasadnya dengan manusia, batinnya kepada Allah"


"Ketenangan dan kebahagiaan adalah hembusan dari langit, diturunkan ke dalam lubuk hati orang yang beriman, mereka akan tetap berhati teguh, di kala insan lain mengalami kegoncangan"

[Syed Qutb]

10 February 2014

10 Febuari 2000 ~ #throwback

Kecewa betul! Januari baru ni tak buat apa-apa post! argh. ini memang rekod terburuk.

T.T

sebenarnya banyak benda nak di update. tapi..

macam takde masa. (ehem, kalau time kau dpt free time duk qadha tido.. memang le xde masa kan?)

Tapi tapi...

aku memang nak sangat update..

K, hari ni tarikh 10 Febuari 14 tahun yang lepas.. Aku masuk sekolah Taayah. Ohh.. been so long ago~

Still, masih segar semua nya dalam ingatan.
- packing barang masuk dalam beg rasa macam nak masuk kem motivasi. feeling terhad.
- masa tu adik2 semua kecik-kecik lagi. So mak ngan ayah macam rushing je nak setelkan hal aku.
- nak dekat tengahari tu mak pesan "Ok Sarah, mak ngan ayah balik dulu.. kejap lagi budak sekolah balik.. nak kena ambil adik kau lagi"
- aku pun ok.. salam, dan tengok mak ngan ayah balik. emotionless~
- masa makan tengahari.. aku tengok kat dewan makan bebudak lain makan ngan mak ayah diorang. terus aku macam sebak secara mengejut
- tak semena mena aku pi ke pagar sekolah lepas makan (dengan harapan mak ngan ayah ada lagi tengah tunggu).. walau pun aku tau mak ngan ayah dah berjam balik .. kui kui..
- tiba-tiba baru nak touching kan. haha.
- lambat!

ok tu je sesi #throwback untuk hari ni.

How i missed those sweet days..
those innocent faces.

Girls,
i missed you.

much!

2 comments:

ct cucubi said...

sabar k.. pejam celik mesti akan melepasi waktu ni.. =) belajar rajin2

siti sarah aisyah said...

hehe.. ct cucubi..

thanks.
k i follow u~

lama dah tak aktif berblog.. harus berubah!