Quotes..

"manusia tidak dapat mencintai orang lain selagi belum mencintai diri mereka sendiri.. dan mereka tidak akan mencintai diri mereka sendiri sebelum mereka mencintai Tuhan.."

Sedikit Renungan

"Sesiapa mencintai Allah pasti semakin sunyi dengan manusia. Di tengah keramaian dia rasa keseorangan. Saat kesukaan dia berduka. Jika orang tertawa dia menangis. Jasadnya dengan manusia, batinnya kepada Allah"


"Ketenangan dan kebahagiaan adalah hembusan dari langit, diturunkan ke dalam lubuk hati orang yang beriman, mereka akan tetap berhati teguh, di kala insan lain mengalami kegoncangan"

[Syed Qutb]

12 February 2014

Home For The Aged 2

Assalamualaikum dan selamat petang..

Ok jam dah 6.07pm. Officially dah habis waktu bekerja. So update blog sat.

Hari ni ofis buat Charity event. Program ni actually adalah yearly activity yang di buat selepas CNY. Kira time tu lah diorang akan bagi angpow sekali. Kalau korang perasan, aku pernah cerita pasal ni dulu, 2012 kat sini

Masa tu awal-awal aku join syarikat ni. Bagus sebenarnya diorang ni.. istiqamah, atleast yearly. kan?

Tahun ni, instead of kita pergi rumah Charis (Home For Aged) dan Tong Sim, kami pergi sekali Rumah Penjagaan Anak Cacat Taman Megah, Shelter Home 3 (for boys) dan Rumah Charis (Home for Children)

5 rumah dalam satu hari. laju!

Great experience actually, tapi lebih bagus kalau boleh spend more time chit chat with them. Laju sangat, tak sempat nak buat apa. Hantar barang, bagi angpow, tangkap gambar. Then proceed rumah lain plak.

Ok, para mak ayah semua dah berderaian air mata.. aku harap aku boleh feel their shoes.. tapi takda anak lagi, susah untuk feel. Maafkan saya, yang memang kurang feel nih.

Bergambar depan rumah Penjagaan Anak Cacat Taman Megah.

Ok, mungkin tak sempat nak letak feeling tadi. sebab cepat sangat kan.. ala kan dah citer, aku bab feel ni lambat sikit :) till then.

2 comments:

Basyirah Abd Rahman said...

x puas hati baca. mcm cerita x habis! hahaha..

siti sarah aisyah said...

Lol. apa yg tak abisnye? da habis dah..