Quotes..

"manusia tidak dapat mencintai orang lain selagi belum mencintai diri mereka sendiri.. dan mereka tidak akan mencintai diri mereka sendiri sebelum mereka mencintai Tuhan.."

Sedikit Renungan

"Sesiapa mencintai Allah pasti semakin sunyi dengan manusia. Di tengah keramaian dia rasa keseorangan. Saat kesukaan dia berduka. Jika orang tertawa dia menangis. Jasadnya dengan manusia, batinnya kepada Allah"


"Ketenangan dan kebahagiaan adalah hembusan dari langit, diturunkan ke dalam lubuk hati orang yang beriman, mereka akan tetap berhati teguh, di kala insan lain mengalami kegoncangan"

[Syed Qutb]

29 May 2014

Ilmfest 2014 - Putrajaya

Dah lama tak ke event besar yang bertiket RM200 macam ni. Rasanya last event attended was Baitul Muslim at Menara TM. Itupun maybe awal tahun tahun lepas or perhaps a year before it. Tak boleh ingat.

Dan untuk pergi ke program ilmiah yang fully in English! ini adalah pertama kalinya! woaha~

wasnt a plan. sepanjang di iklankan, meski housemate dan usrahmate ramai yang mengajak.. tapi still tak terbuka hati untuk pergi. dalam otak ada banyak benda rasanya nak kena setel. till one fine day got approached by Kak Maryam. (she had once promote me the Yayasan Usrah Toronto (YUT) quiz link to get scholarship from them but i ignored. hehe)

"Sarah awak ada beli tiket ilmfest?"
"nope"
"Eh awak try lah, ada orang tarik diri .. diorang buka sekali lagi, awak still ada chance. Nanti akak share link"

Im kinda a yes person for some situation (only) Nak beri muka kat kak Yam, so i just check it out the link (soalan dia susah ok!! T_T) and thats it, got half scholarship. Alhamdulillah.

Inilah yang kita katakan rezeki ^_^ ..
Allah beri rezeki untuk menghadiri majlis ilmu yang di sampaikan oleh Shuyukh hebat dari luar Malaysia. >.< nangess terharu. (Subhanallah, may Allah grant the best reward for all the shuyukh, Al Maghrib Institute, Yayasan Usrah Toronto and all who has contribute directly and indirectly to run this wonderful event)

Sebenarnya saya patut share kan tentang the content itself.. tapi tapi tapi.. wuwuwu~ kasi post ni special untuk penghargaan k tak? hahaha.

Nak cakap aku busy mcm cliche sangat .. dan busy apa kalau tido pun jam 9.30 kan?

k till then.

!== lambatnya aku post kan entri.. argh.. what happened to me? is it coz by cadbury? LoL..

2 comments:

ct cucubi said...

seronoknya dapat pergi ke majlis ilmu!

siti sarah aisyah said...

alhamdulillah.. Allah mudahkan :)