Quotes..

"manusia tidak dapat mencintai orang lain selagi belum mencintai diri mereka sendiri.. dan mereka tidak akan mencintai diri mereka sendiri sebelum mereka mencintai Tuhan.."

Sedikit Renungan

"Sesiapa mencintai Allah pasti semakin sunyi dengan manusia. Di tengah keramaian dia rasa keseorangan. Saat kesukaan dia berduka. Jika orang tertawa dia menangis. Jasadnya dengan manusia, batinnya kepada Allah"


"Ketenangan dan kebahagiaan adalah hembusan dari langit, diturunkan ke dalam lubuk hati orang yang beriman, mereka akan tetap berhati teguh, di kala insan lain mengalami kegoncangan"

[Syed Qutb]

12 May 2014

Minggu yang panjang

[8 - 10 May 2014]

Assalamualaikum..

minggu lepas adalah minggu yang agak panjang dan kelam kabut. Dan of course for poor management people macam aku nih.. agak siasui jugalah. stressful! huhu~

Last week Khamis malam Alhamdulillah, Belia IKRAM Petaling Jaya.. berjaya mengadakan Street Tajmik untuk julung julung kalinya :) Walaupun keberhasilannya tak tau lah lagi kan.. still its ok.. kita hanya perlu berusaha sepenuh daya.. the rest biarkan Allah tentukan.

Thanks for adik-adik kesayanganku yang sudi mengerahkan sedikit keringat untuk menjayakan misi besar ini ^^,

Kemudian Jumaat malam aku pun bergerak menuju ke IKRAM BTR. Taklimat Karnival Sukan Nasional (KSN) katanya, first time pergi Bandar Tun Razak. Malam, plak tu sorang. Ok complete package. Dekat sejam aku pusing bangunan rumah kedai tu tak tau mana satu punya hal kan. Nasib baik, toward the end.. berjaya jugak menemuinya.

>.<

So, bermalam di sana, dan bekerja keesokan harinya untuk program Gema. Jadi sukarelawan je pun. Ye lah kaki bangku sejak azali.. takleh nak tolong sumbang keringat memenangkan Gema Selangor ;)
Aku offer diri jadi AJK pendaftaran since nak chow petang hari. ", Jam 12.30 aku pun drift balik PJ

Petang jam 3 ke Pejabat IKRAM PJ ada program JUS yang ketiga. Penyampai akh hasyahril, hakikat sebenar seorang muslim dan kak siti aini, tentang Raudhatus Sakinah.

Malam selepas jam 6.30 petang ada Lailah Imaniah untuk group usrah PJ. Pengisian malam tu, Hub Fillah. Semoga perkongsian itu menjadi satu tazkirah untuk diri aku sendiri jugak.. dah banyak sangat cintakan benda lain lebih banyak dari Allah. astaghfirullah.

Sekian itu sahaja.

No comments: