Quotes..

"manusia tidak dapat mencintai orang lain selagi belum mencintai diri mereka sendiri.. dan mereka tidak akan mencintai diri mereka sendiri sebelum mereka mencintai Tuhan.."

Sedikit Renungan

"Sesiapa mencintai Allah pasti semakin sunyi dengan manusia. Di tengah keramaian dia rasa keseorangan. Saat kesukaan dia berduka. Jika orang tertawa dia menangis. Jasadnya dengan manusia, batinnya kepada Allah"


"Ketenangan dan kebahagiaan adalah hembusan dari langit, diturunkan ke dalam lubuk hati orang yang beriman, mereka akan tetap berhati teguh, di kala insan lain mengalami kegoncangan"

[Syed Qutb]

07 October 2014

Erti Korban

Selamat hari selasa, bagi yang masih bercuti selamat bercuti. Dan bagi yang dah bekerja, betulkan niat dan bekerjalah lillahi taala. bersungguh dan bekerja keraslah sehingga kita kembali kepada Dia nanti.

Jadi, untuk korang yang kerja tu aku temankan korang dengan sedikit rasa untuk di kongsi.

sempena hari raya aidiladha ni.. aku rasa pesan ustazah yasmin di instagram ni betul betul menyentuh rasa aku. aku sharekan untuk korang. supaya korang pun boleh merasai apa yang aku rasa.


sembelihlah apa yang mengikatmu kepada dunia. Semoga perjalanan panjang kita di dunia membawa hati kita kembali kepada Allah, bukan lebih jauh dari Dia.

InsyaAllah.

amin.

No comments: