Quotes..

"manusia tidak dapat mencintai orang lain selagi belum mencintai diri mereka sendiri.. dan mereka tidak akan mencintai diri mereka sendiri sebelum mereka mencintai Tuhan.."

Sedikit Renungan

"Sesiapa mencintai Allah pasti semakin sunyi dengan manusia. Di tengah keramaian dia rasa keseorangan. Saat kesukaan dia berduka. Jika orang tertawa dia menangis. Jasadnya dengan manusia, batinnya kepada Allah"


"Ketenangan dan kebahagiaan adalah hembusan dari langit, diturunkan ke dalam lubuk hati orang yang beriman, mereka akan tetap berhati teguh, di kala insan lain mengalami kegoncangan"

[Syed Qutb]

29 January 2015

Teringat

Sesuatu organisasi, pertubuhan mahupun syarikat.

Apabila semakin lama, ada dua sahaja kemungkinan yang akan terjadi. Samada semakin berkembang pesat bak cendawan tumbuh selepas hujan. Atau menguncup macam pokok semalu.

Dan both keadaan akan memberi impak berbeza, berkembang nampak bagus, tapi mungkin bila da terlalu ramai tak rapat plak antara each other. Berbanding masa memula dulu, masa sesama berusaha keras nak besarkan apa yang kita punya. Menguncup nampak sedih, tapi memang sedih. Takleh nak hurai.

Kita akan dapat nampak/rasa both situation bila kita dah berada dalam organisasi tersebut lebih dari 2 tahun.

For me, aku rasa lepas 2 tahun di tempat yang sama. Perasaan dah jadi numb. Takde rasa sangat lah, orang keluar tak de lah begitu/ terlalu sedih, dan orang baru masuk, takdela terlalu excited. Macam mula-mula dulu.

Oh, kepada tajuk.

Tapi kadang-kadang aku teringat masa-masa hectic buat programming, dapat berbincang dengan rakan sekerja cara untuk solve the problem. Get the idea, share and troubleshoot. Rasa macam bekerja sangat! haha.

ok, mungkin aku rindu nasyrah :P

itu saja untuk hari ni. kbai,

4 comments:

Syaz Rozelt said...

Assalamualaikum sarah..

sweet je rindu nasyrah..hehe
x reti nak komen sini dh..lme sgt x mai sini =p

siti sarah aisyah said...

haha.. biasala, kdg kdg rindu xmampu ckp depan2.. kena tulis dlm blog je..

slmt kembali ke alam blogging syaz.. mesti awal2 ada baby klam kabut sgt sampai tak dpt nak menulis blog kan? hehe.

ct nasyrah said...

hui hui..rindu iolss lak dia ye.. i tau i la plg membising sekali bila nak create functions. hehe.

tak sangka uolss akan merindui bebelans i. keh keh.

anyway, pengalaman di macromac and hasil perbincangan n tunjuk ajar kamu memang banyak membantuku kt tempat baru nih.

very hectic and mencabar hoke kt sini..

moga sukses kawan di mana2 kamu berada!

siti sarah aisyah said...

kasi u touching la sket. i kan feeling ni lambat nak show. dah tak da depan mata baru ada rasa.

ha ha ha

sokay, hectic tu tnda sedang grow. gambateh!

selepas kesusahan pasti bersama kesenangan insyaAllah