Quotes..

"manusia tidak dapat mencintai orang lain selagi belum mencintai diri mereka sendiri.. dan mereka tidak akan mencintai diri mereka sendiri sebelum mereka mencintai Tuhan.."

Sedikit Renungan

"Sesiapa mencintai Allah pasti semakin sunyi dengan manusia. Di tengah keramaian dia rasa keseorangan. Saat kesukaan dia berduka. Jika orang tertawa dia menangis. Jasadnya dengan manusia, batinnya kepada Allah"


"Ketenangan dan kebahagiaan adalah hembusan dari langit, diturunkan ke dalam lubuk hati orang yang beriman, mereka akan tetap berhati teguh, di kala insan lain mengalami kegoncangan"

[Syed Qutb]

23 February 2015

favorite baby boy

minggu lepas gi jumpa usna kat Sg Besar. Sekali la dengan makcik chom dan nukman bashir. hehe. dan ofcourse he is that favorite baby boy.. nah gambaq sepamm..

di paksa selfie

selfie berdua baru gumbira. ye daak?

sangat gadget-lover no wonder kecik lagi da pakai spek

sempena birthday ke-6 
(sama tarikh ngan samiha)

nukman ni.. memaknakan umur perjalanan usrah aku di daerah Petaling Jaya. Kira masa aku start usrah belia, nukman ni masih dalam buaian. Kadang mak dia pi dapur, aku lah tolong enjutkan buai. Tapi nukman best, murah senyum dan tak banyak ragam. hehehe.

(Gambo nukman 5 years back)

Tengok nukman selalu terbayang. lama dah aku dalam gerabak ni. tapi .. hmmm

refleksi beb refleksi.

semoga nikmat nafas terus menjadi ruang untuk membaik.

p/s: lamanya dah aku kat PJ, perlukan perubahan barangkali kan?
p/ss: oh i owe u sambungan cerita mistik kan? harap aku rajin nak updet. lemauu dah citer nya.

4 comments:

awanis said...

nukman dah besar.. sejak bila dia pakai spek? :0 sikit lagi hg da xbole peluk nukman dah.. huhu

siti sarah aisyah said...

erm.. ahhhhh tua dah rasa!! (tetibe)

dia pakai spek, myb ujung tahun lepas atau awal tahun ni.. baru gak la lagi.

;(

ct nasyrah said...

dah macam anak beranak je aku nengok hang ngan nukman ni dah. hehehe

siti sarah aisyah said...

oh, spek kut.. >,<