Quotes..

"manusia tidak dapat mencintai orang lain selagi belum mencintai diri mereka sendiri.. dan mereka tidak akan mencintai diri mereka sendiri sebelum mereka mencintai Tuhan.."

Sedikit Renungan

"Sesiapa mencintai Allah pasti semakin sunyi dengan manusia. Di tengah keramaian dia rasa keseorangan. Saat kesukaan dia berduka. Jika orang tertawa dia menangis. Jasadnya dengan manusia, batinnya kepada Allah"


"Ketenangan dan kebahagiaan adalah hembusan dari langit, diturunkan ke dalam lubuk hati orang yang beriman, mereka akan tetap berhati teguh, di kala insan lain mengalami kegoncangan"

[Syed Qutb]

23 May 2016

mukhayam.

Tahun ni first time jadi komiti untuk program mukhayam. fuh~ Mula-mula rasa biasa jer, tetiba da dekat date, kena pulak jadi fesi! Ya ampun~

Sebelum ni kena jadi fesi Batu Maloi pun tau last minit jugak lah. Tapi ok lah, fasi outdoor kan. Layan trek jer. Sekali kau, kena jadi fesi mukhayam? macam.. ok agak menggugah jiwa sikit lah. Ahahaha~

But overall, the program went well. Alhamdulillah~

Kita ni manusia, selalu sangat pelbagai rasa. Dan yang paling utama kita selalu sangat rasa yang hasil yang kita akan dapat tu adalah base on apa yang kita usahakan. Tu lah yang paling salah. kan?

Hakikatnya menjadi manusia, kita hanya boleh berusaha semaksimum kita. The end product, semua adalah kuasa Dia. kan?

Alhamdulillah, program 21 & 22 May checked! Another week left for May.

testing main video cam orang ^^,

Semoga berjumpa lagi kesemua kesayangan yang menguatkan .. pada program mendatang. Tak sempat nak ingat nama semua, semoga bila kita keep on bump to each other, saya akan ingat nama kalian!

gadis-gadis syurga yang sentiasa membekas rasa bahagia kepada jiwa.

till then.

No comments: