Quotes..

"manusia tidak dapat mencintai orang lain selagi belum mencintai diri mereka sendiri.. dan mereka tidak akan mencintai diri mereka sendiri sebelum mereka mencintai Tuhan.."

Sedikit Renungan

"Sesiapa mencintai Allah pasti semakin sunyi dengan manusia. Di tengah keramaian dia rasa keseorangan. Saat kesukaan dia berduka. Jika orang tertawa dia menangis. Jasadnya dengan manusia, batinnya kepada Allah"


"Ketenangan dan kebahagiaan adalah hembusan dari langit, diturunkan ke dalam lubuk hati orang yang beriman, mereka akan tetap berhati teguh, di kala insan lain mengalami kegoncangan"

[Syed Qutb]

01 August 2016

of PTPTN and a weekend.

sabtu malam.

"kak wani jom ar overnite our house"
"eh betul jugak! kenapalah aku tak terfikir"

thus, kak wani enjoy the weekend with us. Kebetulan aku pun baru je menapau mi bandung muar dari rumah yang aku pergi di Banting. Sedap betul mi tersebut. Harus aku tapau pulang! Di sebabkan itu aku pelawa sama la kak wani untuk merasai keenakan mi tersebut.

Not much to do the night, but kak wani said nak berjoging di Taman Jaya Ahad pagi tu. But, when the day rise, ahaha! tak selalu perkara yang dirancang akan menjadi kenyataan. Maafkan ku kak wani kerana tidak menjadi supporter terbaik semalam.

"eh aku dah bawa baju nak berjalan dah, so kita kena keluar jugak hari ni"
aku kira-kira, hari ni aku takde apa2 aktiviti. Tapi aku ada deal ngan Wani Zf untuk ambil udang. Kak Wani cakap, nak keluar before Asar balik lah. Then aku rasa, enough time kut nak rush pergi Shah Alam sat. So, on!

ahad pagi.

amcorp mall. 
[flea market - mamak - book excess - hot market - ptptn - solat zohor]
meskipun pagi dan da sarapan, tapi aku berasa mengantuk pulak, maka ajak mamak sat dan pekena teh ais dan roti tisu. sesungguhnya amcorp mall di hari minggu adalah seronok sekali memandangkan akan ada flea market. kat sana, biasanya paling-paling aku beli pin tudung je pun, tapi just enjoy la tengok barang2 diorang jual. a good place to kill time. tengok CD lama, lagu boyband masa zaman kanak-kanak.

oh dan, ternampak pulak lahai kaunter PTPTN. aku pun jumpa kakak kaunter,
"kak kalau nak tukar ujrah boleh ke?"
"boleh, meh no ic" aku bagi, kakak tu key in dan menyambung..
"alahai, tinggal RM76.xx je ni dik, baik bayar terus je. Tak payah la tukar ujrah" kawan kakak kaunter pun turut tergelak dengan baki aku.
maka aku pun pasrah dan beri RM77 ke kakak.

so gais, im done with PTPTN. yay!

lepas tu, masuk pulak bookexcess tengok buku-buku menarik untuk dibaca. pusing punya pusing dah zohor rupanya, maka solatlah kami kemudian beransur.

jaya shopping center. 
[texas chicken - guardian - cold storage - cafe bene - solat asar]
dah sampai je kat jaya, terus cari texas. lapar dah, duk pusing amcorp tadi kan, sampai lupa nak makan. so makan-makan, then pergi guardian cuci mata. then pergi digital mall. lepas digital mall baru ke cafe bene untuk minum petang (over sangat minum petang kat sini! over price. haha) saja lah, nak hiaskan gambar kat insta. gituh! lepas minum, pergi solat Asar then baru bergerak pulang.




digital mall.
cari USB pendrive untuk kak mai. anak dia kena beri pendrive ke cikgu, aku pun tak faham apa function, tapi anak dia sekolah rendah lagi da IT savvy, power betul! Lepas tu aku cari juga headphone, semua over budget jadi tak beli. so berjaya beli pendrive untuk kak mai je, 8GB RM13 pendrive sony. lepas tu, lepak kat samsung jap main gadget. rasa macam fall in love pulak dengan Samsung Galaxy Tab A (with S pen)!


dalam perjalanan balik, barulah berkesempatan nak usha fon celcom! pergh. what is this. terlupakan udang! ahahaha~

penutup
ok sebenarnya aku nak store kan pasal aku dah habis bayar PTPTN je. untuk rujukan di masa depan, biasala walau pun aku suka numbers tapi di masa depan aku mudah sangat lupa simple things macam numbers ni. kenapa aku macam konfiden yang aku akan lupa? sebab baru-baru ni ada orang tanya berapa harga tayar masa aku tukar dulu. memang aku tak ingat, tapi alhamdulillah, aku ada jotdown!

till then!

2 comments:

Awanis said...

alhamdulillah dah selesai hutang. jom beli rumah pulak! wahhh.. haha

siti sarah aisyah said...

hahaha Awanis. Rumah tu. erm, uhuk2.