Quotes..

"manusia tidak dapat mencintai orang lain selagi belum mencintai diri mereka sendiri.. dan mereka tidak akan mencintai diri mereka sendiri sebelum mereka mencintai Tuhan.."

Sedikit Renungan

"Sesiapa mencintai Allah pasti semakin sunyi dengan manusia. Di tengah keramaian dia rasa keseorangan. Saat kesukaan dia berduka. Jika orang tertawa dia menangis. Jasadnya dengan manusia, batinnya kepada Allah"


"Ketenangan dan kebahagiaan adalah hembusan dari langit, diturunkan ke dalam lubuk hati orang yang beriman, mereka akan tetap berhati teguh, di kala insan lain mengalami kegoncangan"

[Syed Qutb]

15 November 2016

Garis waktu

Semua akan baik sahaja pada waktunya.

"Kau masuk ke dalam hidupku tanpa permisi, berputar bagai gasing dalam fikiranku"

Selalu kita dengar, time may heals. ternyata itu benar sekali. yang patah akan tumbuh, yang hilang akan berganti. tak selamanya akan patah, dan tak selamanya akan hilang.

kadang perlu patah dan hilang untuk seketika, supaya kita belajar menghargai. namun takkan apa-apa kerana masa adalah ubat terbaik untuk menyembuh luka.

"Bumi tak akan berhenti berputar ketika kau memilih untuk berhenti melangkah"

apa pun yang terjadi hidup perlu diteruskan, jatuh untuk kita bangun lagi. bukan untuk kita berhenti. sakit akan hilang pada waktunya. semuanya hanya perlu waktu. nikmati segalanya dengan perlahan dan sederhana. tiada apa yang perlu kita paksakan.

"tuhan tidak pernah terlalu sibuk untuk mendengarkan doa kita"

doalah kepada Dia, agar semuanya dipermudahkan. semua akan baik sahaja pada waktunya.

Garis waktu adalah karya pertama Fiersa Besari yang aku beli. Sesuai dengan tagline kulit buku, sebuah perjalanan menghapus luka. Kira-kira ada luka tentang cinta lalu, boleh cubalah baca. Ahaha~ Plot dia jempol bak hang!

"sekarang aku mengerti, disebalik rencana yang gagal, tersembunyi hikmah yang indah"

Patah hati, jangan lama sangat ya!

Oh ya, siap ada lagu k, kelas tak kelas bung (fiersa besari) ni, nah, silakan layan..


Sekian,

No comments: