Quotes..

"manusia tidak dapat mencintai orang lain selagi belum mencintai diri mereka sendiri.. dan mereka tidak akan mencintai diri mereka sendiri sebelum mereka mencintai Tuhan.."

Sedikit Renungan

"Sesiapa mencintai Allah pasti semakin sunyi dengan manusia. Di tengah keramaian dia rasa keseorangan. Saat kesukaan dia berduka. Jika orang tertawa dia menangis. Jasadnya dengan manusia, batinnya kepada Allah"


"Ketenangan dan kebahagiaan adalah hembusan dari langit, diturunkan ke dalam lubuk hati orang yang beriman, mereka akan tetap berhati teguh, di kala insan lain mengalami kegoncangan"

[Syed Qutb]

29 November 2016

Pijah

Hari Ahad lepas aku ke Banting, wedding Nurul. Wahaha! panjang betul ceritanya. Pelbagai halangan. My bad sebab lemah geografi. Dan sangatlah tak organize nya, menjadikan the plan sangatlah kelaut. Banyak lesson learnt from this journey.

But, all is well. Sampai jugalah ke kenduri Nurul ^^,

Tahniah Nurul!! akhirnya berakhirlah penantian Nurul selama ini terhadap seorang Mr Right. (Teringat pulak Nadya, semoga arwah Nadya baik sahaja di alam sana. Alfatihah)

Ok, nak cerita kan perjalanan ke Banting ni, aku disertai Pijah dan rakan USIMnya Zara. Ini first time aku jumpa Pijah, selalu tengok dalam wasap group je. I really thought Pijah adalah one of geng usrah Nad, turn out she is not! wahaha. ok xpe.

Pastu aku tanya lah Pijah macam mana boleh kenal Nad. Dia cakap Fb. Aku like, seriously FB?
'Betulke ni Pijah, FB ke twitter ni? macam rare gila kut FB' Pastu pijah cakap,
'Kak Nad add FB dulu baru twitter' Peh, lagi aku rasa rare!

(Haha, sorry Pijah if u read this. tapi i memang masih curious orang kenal kat FB ni. Kalau twitter dulu baru FB boleh hadam lah jugak)

Atau mungkin berkenalan kat FB adalah sesuatu yang tidak asing pada satu masa dulu, cuma sekarang ni je dia nampak asing? Atau sebab aku hanya add orang yang aku kenal je kt FB? (Biasalah orang tua) Maka tak dapat connect kan relation dia?

Ok berbalik kepada kes ni, aku teringat pulak dulu masa zaman-zaman blogspot tengah hit dikalangan rakan sebaya. Masa tu bukan main syok lagi duk tukar-tukar template blog semua nak nampak sweet-sweet gitu. Aku tengok template blog Izzah ni, memang teringat lah dulu aku pernah gak guna template nih.


Masa zaman blog ni lah selalu jumpa random people on the internet (selain dari di chatroom yang rajin di lawati lebih kerap berbanding masjid) Aku ni menulis blog adalah secara picisan dan tidak lah saing2 blogger femes yg sering menghadiri gathering bloggers. maka, kadang-kadang bila ada orang selalu singgah dan komen kat post, rajin jugaklah aku melawat blog depa.

So dari sini i gain more stranger friend. Aku ingat ada sorang ni nama dia Izzah Sakinah aku selalu follow blog dia, macam best. sampai tahap aku pernah ada fon number dia, tapi tulah.. once upon a time. mana ntah nombor dia. Biasalah fon pun berapa kali dah tukar.

Oh berbalik kepada zaman rajin tukar-tukar template ni. Biasalah zaman blog dulu masih beginner bab bab IT ni, so tiap kali tukar template boleh kata half of bloglist hilang. T.T Maka, yang remain hari ni adalah yang terselamat je. Banyak lagi yang dah hilang seiring dengan zaman.

Kesimpulannya, aku nak relate kan dengan kes Pijah ni je lah. Aku pernah berkawan dengan stranger on the net, tapi tak sempat jumpa je la. Pijah ni dengar nya sampai gayut berjam jam lah selalu dengan Nad. Hehehe.

Sekian.

2 comments:

siskahaidan said...

hahahaa one of my sweet memories on twitter is having friend like pijah

Sarah Basri said...

ye ke. i macam forever alone je, macam takdek pun sweet memories in twitter. LOL