Quotes..

"manusia tidak dapat mencintai orang lain selagi belum mencintai diri mereka sendiri.. dan mereka tidak akan mencintai diri mereka sendiri sebelum mereka mencintai Tuhan.."

Sedikit Renungan

"Sesiapa mencintai Allah pasti semakin sunyi dengan manusia. Di tengah keramaian dia rasa keseorangan. Saat kesukaan dia berduka. Jika orang tertawa dia menangis. Jasadnya dengan manusia, batinnya kepada Allah"


"Ketenangan dan kebahagiaan adalah hembusan dari langit, diturunkan ke dalam lubuk hati orang yang beriman, mereka akan tetap berhati teguh, di kala insan lain mengalami kegoncangan"

[Syed Qutb]

06 March 2017

Black Monday

Bertepatan dengan tema aku hari ni, so aku nak blog kn lah jugak pasal monday black (instead of monday blues) ni.

Pagi tadi aku beli tealive, sebab kan syok sangat dengan cawan tealive yg total black tu maka aku mengisytiharkan hari ni sebagai monday black.

Ok kusangka panas hingga ke petang, rupanya memang hujan nak dekat senja.

Masa balik, aku cari kunci kereta. Habis semua poket jeket dan beg aku seluk. Xada! Aku buka laci, x ada! Raba sana sini tak ada. Ok, ini tak kelakar. Tapi xpe, aku terus gak berjalan ke lrt. Sambil sembang dengan rakan sekerja worst case scenario apa boleh jadi.

Sampai kat lrt aku pun berpisah ngan qilah. Sambil tu aku wasap kak siti, incase in need of spare key.

Dan aku buat carian terakhir lah kan sebelum train sampai. Jengjengjeng!

Ada! Terselit dalam beg!! 😂😂

Ok habis drama sebabak. Aku pun meneruskan perjalanan ke sri manja, pj. Ada barang nak cari jap. Elok aku nak cari park, ada kereta keluar. Baik! Maka aku park. Masuk kedai cari barang, cis! nan hado. Keluar kedai.

😲 aduh, siapa lak main double park ni!

Sakit gak hati kite. Xpe kita tunggu dulu. 10 mnt, xde. 20 mnt, masih xde. Segan kat orang je duk hon juta kali pun tapi orang xada gak mai nak tukar parking ke apa.

Terus aku give up, angkat handbrake, angkat beg, angkat payung, kita gerak lah dulu. Jap lagi baru fikir macam mana.

(Sambil doa kuat2, agar orang tu tak double park lalu pi tido malam dah kat rumah dia. Mampuih keras la cheq satgi)

Nota kaki ya semua, aku tak salahkan lah hangpa nak double park. Tapi common sense tu jangan lah duk simpan dalam beg ja, guna lah.. orang takkan marah kau double park sebab memang dalam dunia ni kita xnafikan wujudnya perkara yang mencemaskan. Cuma, kalau sampai 30 minit kereta tu duk tangtu gak.. cemas macam mana pun, panas jugak lah kan orang yang duk tunggu dalam kereta ni.

Sekian.
🔥sis panas.
Isnin yang hitam.

No comments: