Quotes..

"manusia tidak dapat mencintai orang lain selagi belum mencintai diri mereka sendiri.. dan mereka tidak akan mencintai diri mereka sendiri sebelum mereka mencintai Tuhan.."

Sedikit Renungan

"Sesiapa mencintai Allah pasti semakin sunyi dengan manusia. Di tengah keramaian dia rasa keseorangan. Saat kesukaan dia berduka. Jika orang tertawa dia menangis. Jasadnya dengan manusia, batinnya kepada Allah"


"Ketenangan dan kebahagiaan adalah hembusan dari langit, diturunkan ke dalam lubuk hati orang yang beriman, mereka akan tetap berhati teguh, di kala insan lain mengalami kegoncangan"

[Syed Qutb]

25 March 2017

of mesyuarat agung (2) and Makcik Aziah

Hari ni is the day, sila harap maklumlah, jika anda katakan anda penggiat aktiviti persatuan, maka mesyuarat agung tidak dapat berpisah dari anda. sekiranya anda bergiat tetapi tidak ke mesyuarat agung, maka tanyakan lah balik, apa sebab asalnya anda berpersatuan. kerana menghadiri mesyuarat agung adalah sumbangan terkecil ahli kepada persatuan.

(pergh kasara tetiba kan nak bersemangat persatuan sangat.. kasi chance plis deknon!)

Tahun ni, tahun pertama lah berhempas pulas menjayakan mesyuarat agung, mencemaskan tetapi interesting to do! an?

Oh dan tahun ni, merupakan mesyuarat agung yang sedikit istimewa memandangkan tahun ni ada perlantikan Ketua Wanita baru, sebab mak cik Aziah telahpun berpindah daerah.

Bertahun-tahun duduk di PJ, aku banyak mengenal dan belajar dari makcik-makcik dan kakak-kakak di daerah. Semua tak ada yang perfect tapi mereka melengkapi sesama mereka. Tak ada yang tak sibuk, tapi mana yang kurang sibuknya terus menghulur tangan membantu yang lebih sibuk.

Subhanallah.

and here goes the late ketua wanita, makcik Aziah!

Sangatlah membanggakan melihat komitmen makcik dalam menggerakkan wanita daerah. Selain sentiasa turun padang untuk program-program wanita dan wakil wanita, makcik Aziah juga banyak memainkan peranan besar dalam pengurusan masa dan dokumentasi program/mesyuarat.

Aku kira tanpa mak cik Aziah, barangkali perjalanan mesyuarat hari ini takkan selancar tadi. Alhamdulillah.


Farewell makcik, semoga makcik terus diberikan kesihatan dan kekuatan untuk meneruskan tugas-tugas dakwah di daerah yang berbeza tetapi insyaAllah semangat dan komitmen yang sama atau lebih baik. Terima kasih makcik, sangat banyak membantu dan sudi tunjuk ajarku sifu! ^^, 

Semoga dapat berjumpa lagi di program-program akan datang. 


Dan tak dilupakan terima kasih juga kepada tangan kanan dan kiri kami, cik pencatat minit! the Khadijah. (Dua-dua pencatat minit tahun ni nama sama! Siti Khadijah, yang berbeza nama bapa je.. mungkin nama Siti Khadijah ni memang berbakat menjadi setiausaha agaknya ya! Sebab bekas setiausaha wanita dulu pun nama Siti Khadijah juga. Ahaha~)


Takziah untuk perlantikan jawatan kepada Dr Normah. Semua tahu tentang kesibukan Kak Nom, tapi semua juga tak dapat menidakkan komitmen Kak Nom terhadap jalan ini InsyaAllah. 

Selamat memimpin Kak Nom :) 

Pesanan kak Nom sangat menyentuh hati, 
"Sekiranya kita mampu untuk tidur malam, sebenarnya VISI kita belum cukup hebat, 
andainya kita tak mampu tidur maka VISI itu sungguh hebat sampai kita tak mampu tidur"

Terima kasih juga untuk barisan AJK yang banyak membantu dan semua ahli yang hadir mencukupkan korum ^^,

(Ok, sekianlah ucapan ala-ala menang award..)

Oh ya kawan, jangan lupa register untuk program Beroga 5+1 k! Jumpa kakak disana! 
(Jumpa kat puncak je ok, jangan cari kat jalan, kakak biasanya yang semput tu! kihkih)

No comments: