Quotes..

"manusia tidak dapat mencintai orang lain selagi belum mencintai diri mereka sendiri.. dan mereka tidak akan mencintai diri mereka sendiri sebelum mereka mencintai Tuhan.."

Sedikit Renungan

"Sesiapa mencintai Allah pasti semakin sunyi dengan manusia. Di tengah keramaian dia rasa keseorangan. Saat kesukaan dia berduka. Jika orang tertawa dia menangis. Jasadnya dengan manusia, batinnya kepada Allah"


"Ketenangan dan kebahagiaan adalah hembusan dari langit, diturunkan ke dalam lubuk hati orang yang beriman, mereka akan tetap berhati teguh, di kala insan lain mengalami kegoncangan"

[Syed Qutb]

06 July 2017

A tracker.

Aku sebenarnya adalah seorang yang tersangat malas nak bersenam.

Tapi kerana kelemahan yg satu inilah.. aku kira, Allah bagi diskaun kat aku.. pinjamkan badan yg kurus selama 28 tahun. Namun akhir2 ini, banyak plak seluar menjadi sempit dan baju kurung tak lagi sedap di pakai.

Nak dijadikan cerita, dekat pejabat adalah satu kempen jom kurus sebelum Ramadhan hari tu. Maka aku tertariklah dengan satu senaman yang disarankan. Iaitu? Berjalanlah 10 000 langkah sehari. Aku macam tertarik dengan yang ni sebab jogging aku selalu kecundang. Kalau dah jogging pun kecundang jangan ceritalah cycling, hiking mahupun zumba. 😂😂

Maka, aku pun tidak berlengah lagi terus memasang niat untuk mencuba capai target sehari 10k langkah. Check2 plak samsung ni ada samsung health yang bleh track step. Waduh, lagi semangat kok!

Tapi, phew 😥 .. nak capai 10k langkah tu bukan mudah ye kengkawan 😭😭 average berjaya dilangkahi setiap pergi dan balik kerja hanyalah atmost ~6000 langkah.

Meski begitu jangan give up ye cik Sarah B 😎 juara Jom Kurus telah membuktikan usaha tanpa kenal jemu bakal membuahkan hasil. Juara jom kurus berjaya turunkan 7kg dalam sebulan ya! Tips dia hanyalah pergi balik kerja guna tangga (rumah 11 tingkat) 😄😂

P/s: gambar tu dapat achieve sekali je.. tu pon masa pi Miri sebab berjalan nak pi Gua Niah. Ahaha~~

1 comment:

Dewi Aja said...

Hello! Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Apakah Anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.
Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)