Quotes..

"manusia tidak dapat mencintai orang lain selagi belum mencintai diri mereka sendiri.. dan mereka tidak akan mencintai diri mereka sendiri sebelum mereka mencintai Tuhan.."

Sedikit Renungan

"Sesiapa mencintai Allah pasti semakin sunyi dengan manusia. Di tengah keramaian dia rasa keseorangan. Saat kesukaan dia berduka. Jika orang tertawa dia menangis. Jasadnya dengan manusia, batinnya kepada Allah"


"Ketenangan dan kebahagiaan adalah hembusan dari langit, diturunkan ke dalam lubuk hati orang yang beriman, mereka akan tetap berhati teguh, di kala insan lain mengalami kegoncangan"

[Syed Qutb]

22 June 2018

Selamat Hari Raya 1439H

Alhamdulillah dapat lagi kita merayakan Syawal pada tahun ini. dan dapat juga kita melengkapkan perjalanan Ramadhan kita selama 30 hari yang telah berlalu. Moga amalan kita diterima Allah. Moga kita semua masuk ke bulan Syawal ini dengan semangat mukmin yang baru. Restart. and be a good one, insyaAllah.

lets together guys! :)

Oh berkaitan cita-cita lepas, nampaknya aku pun tak dapat pastikan berjayakah aku mengkhatamkan barang sebuah buku? Ahaha.

Syawal datang dan pergi.

makin lama, makin berulang.

Mungkin kita memerlukan suatu anjakan. suatu perubahan. suatu spark. suatu yang memberi jiwa pada hari2 dan jalan hidup yang makin terasa kosong.

hmmm, apa tu?

eh hei, kalian yang sering singgah.. Selamat Hari Raya gais! Mohon maaf ya salah silap.

Sekian.

No comments: