Quotes..

"manusia tidak dapat mencintai orang lain selagi belum mencintai diri mereka sendiri.. dan mereka tidak akan mencintai diri mereka sendiri sebelum mereka mencintai Tuhan.."

Sedikit Renungan

"Sesiapa mencintai Allah pasti semakin sunyi dengan manusia. Di tengah keramaian dia rasa keseorangan. Saat kesukaan dia berduka. Jika orang tertawa dia menangis. Jasadnya dengan manusia, batinnya kepada Allah"


"Ketenangan dan kebahagiaan adalah hembusan dari langit, diturunkan ke dalam lubuk hati orang yang beriman, mereka akan tetap berhati teguh, di kala insan lain mengalami kegoncangan"

[Syed Qutb]

25 July 2018

Tak ada yang kekal

Dulu zaman-zaman sekolah rendah, ada banyak buku biodata. Bukan main cantik lagi duk menghias. Dan masa tu, word yang paling popular dan kerap ditulis haruslah, friend forever. Lepas tu bila masuk sekolah agama, tukar sikit, tapi maksud lebih kurang juga, kawan sampai syurga. Gitu!

Those times.

Positive, optimist, hopeful.

So wild, young and free. Oh, how i missed it.

Nak ceritanya, sebenarnya selagi kita berada diatas dunia nan fana yang sebentar ini, takde benda yang kekal. Dan semakin kita dewasa, kita akan semakin firm dengan hakikat yang satu ini. (ofcourse kita dah tahu perkara ni dari kecik, tapi pengalaman akan memaknakan lagi pemahaman kita tentang perkara ini. Suddenly we will feel, gais this is so true. Like that)

Friends Forever.

Dalam mimpi jer la noks. hahaha!

1 comment:

Liyana said...

Hi, Assalamualaikum.

Saya Liyana. Boleh saya dapatkan email address cik?