Quotes..

"manusia tidak dapat mencintai orang lain selagi belum mencintai diri mereka sendiri.. dan mereka tidak akan mencintai diri mereka sendiri sebelum mereka mencintai Tuhan.."

Sedikit Renungan

"Sesiapa mencintai Allah pasti semakin sunyi dengan manusia. Di tengah keramaian dia rasa keseorangan. Saat kesukaan dia berduka. Jika orang tertawa dia menangis. Jasadnya dengan manusia, batinnya kepada Allah"


"Ketenangan dan kebahagiaan adalah hembusan dari langit, diturunkan ke dalam lubuk hati orang yang beriman, mereka akan tetap berhati teguh, di kala insan lain mengalami kegoncangan"

[Syed Qutb]

09 October 2011

Pagi nan Indah

Berpagi-pagian di kampung dengan dingin air yang mengigit tulang. Sunyi dari hiruk pikuk suara kenderaan. Sambil nikmat udara yang masih dpinjamkan ini disyukuri, pendengaran ini pula di dendangkan dengan carta IKIM.

Wah! memang satu suasana terbaiklah! Terkenang pulak zaman sekolah menengah dulu, selepas subuh, di hujung minggu akan kedengaran lah tazkirah-tazkirah atau bacaan alQuran dari corong radio. Memulakan hari dengan perkara yang baik ternyata memberi hari yang gembira kepada kita. Cubalah ^____^!

Oh,
hari ni.. cubalah kalian dengarkan lagu ni, mungkin boleh menenangkan kalian dari kekusutan dan keserabutan menyelesaikan sesuatu urusan. Tidak salah berehat seketika untuk mengumpul semula motivasi sebelum melangkah lebih laju! enjoy..

Syahadat - Dian Pramana Putra

p/s: saat-saat yang seketika di Ampang, subuhku dikejutkan oleh azan dari masjid/surau berhampiran. Ah, nyaman~

2 comments:

ladygirl said...

eh tapi pagi tadi bunyi azan Subuh sungguh jelas.. hehe..

Merentas Horizon said...

ya betul, saya pun mendengarinya.