Quotes..

"manusia tidak dapat mencintai orang lain selagi belum mencintai diri mereka sendiri.. dan mereka tidak akan mencintai diri mereka sendiri sebelum mereka mencintai Tuhan.."

Sedikit Renungan

"Sesiapa mencintai Allah pasti semakin sunyi dengan manusia. Di tengah keramaian dia rasa keseorangan. Saat kesukaan dia berduka. Jika orang tertawa dia menangis. Jasadnya dengan manusia, batinnya kepada Allah"


"Ketenangan dan kebahagiaan adalah hembusan dari langit, diturunkan ke dalam lubuk hati orang yang beriman, mereka akan tetap berhati teguh, di kala insan lain mengalami kegoncangan"

[Syed Qutb]

11 February 2014

Palestin & Syria

Minggu lepas boleh lah aku kategorikan sebagai hari untuk memperingati dua negara ini.

Palestin.
dan Syria.

Hari Sabtu.. 
Program Awareness di Uptown Kota Damansara: Pray 4 Syria & Palestine.



Perancangan awal adalah jam 9.30 malam hingga 12.00 tgh malam. yela uptown kan haruslah bermula 10 malam dan keatas. so, kita adakan persembahan artis, kutipan derma dan edaran flyers. ok, boleh sign juga. Program akhirnya drag sedikit ke 12.30pg. Hantar orang sana-sini. Maka aku sampai rumah 2 pagi.

tido.

mandi.

gerak.

Hari Ahad..
Program Kutipan Derma di Bukit Broga, Semenyih: Pray 4 Syria and Palestine.




Nama tajuk cam sama kan? sebenarnya penganjur berbeza.. So, macam zombie lah aku yang mampu tidur sejam je tu kan. Bangun tido pun kaki masih lenguh lagi, post-program uptown. tapi disebabkan pemegang bendera.. maka takde alasan untuk melarikan diri kan.. >.<

(nampak tak kat situ, get involved supaya takda alasan untuk melarikan diri :P)

both program were awesome.

post mortem.
.kena lipat gandakan lagi ilmu pasal both country. take note, and follow rapat the issue.
.get involve tak semesti angkut barang je, dan rilek2 bila sampai tapak. kena spread the awareness jugak.
.plan nicely, and optimize setiap ruang untuk achieved the goal!

ok la, till then~

3 comments:

ct cucubi said...

x sangka ye kite pergi tempat yg sama.. kalau x boleh borak2. tapi alamak kantoilah pulak sy minah kepoh.. apapun enjoy sgt masa ni...

siti sarah aisyah said...

hehe.. siapa ek nama.. sekali ngan weekenders or gema backpackerz masa tu? rasa macam cam cam jugak lah awak ni.. ^___^

ct cucubi said...

nama x kenal kot.. pg dgn group gema backpackers.. kene bawa air ke checkpoint untuk bekalan air diorang nak buat teh.. ikut wwekenders ke? ade nampak 2 org perempuan dan 3 lelaki group yg pakai bj weekenders tu