Quotes..

"manusia tidak dapat mencintai orang lain selagi belum mencintai diri mereka sendiri.. dan mereka tidak akan mencintai diri mereka sendiri sebelum mereka mencintai Tuhan.."

Sedikit Renungan

"Sesiapa mencintai Allah pasti semakin sunyi dengan manusia. Di tengah keramaian dia rasa keseorangan. Saat kesukaan dia berduka. Jika orang tertawa dia menangis. Jasadnya dengan manusia, batinnya kepada Allah"


"Ketenangan dan kebahagiaan adalah hembusan dari langit, diturunkan ke dalam lubuk hati orang yang beriman, mereka akan tetap berhati teguh, di kala insan lain mengalami kegoncangan"

[Syed Qutb]

06 September 2010

Beberapa hari lagi nak raya..

Wah! Best kan tajuk ni.. memang beberapa hari lagi nak raya.. iaitu 3 ari dari sekarang.. perasaan nak raya? Pendapat aku, biasa aje.. dah 22 kali raya.. so dah biasa sangat kan.. lagipun Ramadhan pun xperform to the fullest.. so susahlah nak feel raya to the fullest kan.. :P..

Apa yang significant sangat raya di Kg Gajah? Ada satu.. iaitu, kalau korang nak tengok jam seperti berada di LDP tetapi korang di Kg Gajah.. datang lah Kg Gajah 1st day raya. Pergh. memang macam KL dah aku nengok.. aku selalu ingat aku salah balik kg untuk past few years.. aku pun kurang arif punca utama kemasukan ramai manusia2 ke Kg Gajah pada hari raya. hurm.

Tahun ni, aku hanya akan balik 2 hari sebelum raya. InsyaAlah kalo xde hal.. sempatlah berpuasa bersama keluarga untuk Ramadhan the 30th. Meskipun dah ramai sahabat handai mula pulang ke kg halaman masing2.. tapi aku masih steady.. fokus (ke?). kerja byk tak siap lagi ni.. T_T.

So, bagi membangkitkan perasaan pulang ke kg halaman.. aku akan pasang Nasyid FM setiap hari.. sekarang dah start main lagu raya. Pasti perasaan nak balik beraya akan muncul membuak-buak pahni.Haha!

Ok semua, Selamat menjalani hari-hari terakhir di Ramadhan 1431H. Raya-raya juga.. tapi puasa belum habis ye rakan2.. jadi, terus struggle k!..

4.21pm

2 comments:

Princesseira said...

salam.. hehehe.. aku ingt aku jer yg lambat balik.. ko lg lamabt rupanya.. ak balik ptg nie.. so keja pagi nie cam da x brapa khusyuk... memikirkan kampung halaman.. hehehe..

merentas horizon said...

haha. baru minit2 awal.. mana tau jap lagi mula khusyu'.. hehe..

balik kg leklok.