Quotes..

"manusia tidak dapat mencintai orang lain selagi belum mencintai diri mereka sendiri.. dan mereka tidak akan mencintai diri mereka sendiri sebelum mereka mencintai Tuhan.."

Sedikit Renungan

"Sesiapa mencintai Allah pasti semakin sunyi dengan manusia. Di tengah keramaian dia rasa keseorangan. Saat kesukaan dia berduka. Jika orang tertawa dia menangis. Jasadnya dengan manusia, batinnya kepada Allah"


"Ketenangan dan kebahagiaan adalah hembusan dari langit, diturunkan ke dalam lubuk hati orang yang beriman, mereka akan tetap berhati teguh, di kala insan lain mengalami kegoncangan"

[Syed Qutb]

14 February 2011

Ada kerusi, tetapi masih bersila.

14/02/11 - Di salah sebuah pejabat di sekitar Petaling Jaya, 3 sekawan Sarah, Awanis dan Linda lebih suka duduk bersila di kerusi yang disediakan majikan mereka. Meskipun kerusi beroda normal yang lebih sesuai dan molek di duduki secara normal, tetapi mereka tetap memilih untuk bersila. Apa rahsianya?

ok ok.. stop it sarah, cukup²lah ke-sarkas-an tersebut.

mahu tahu lanjut rujuk sini. Haih, cerita macam ni pun boleh jadi tajuk berita kah?

ok, fine pengasas FB kan, lagipun aku mana ada AS$16billion.

sekian, corat-coret kosong pagi ini. sekadar senda-gurau saja.

3 comments:

rozelt @ syaz said...

hehe..menarek2x..sebab tu la kite x boleh menilai seseorg dr sudut luaran kn??

Merentas Horizon said...

haha, petang ni kte ingat nk gi Palo Alto lah. nak makan bersila sebelah Mark, mesti masuk paper..

plus mesti programmer kat sana hebat² dan kaye².

hehehe..

aswad said...

xpe.

esok aku ade 16 billion

korang buat la berite pasal aku lak.

ahaks