Quotes..

"manusia tidak dapat mencintai orang lain selagi belum mencintai diri mereka sendiri.. dan mereka tidak akan mencintai diri mereka sendiri sebelum mereka mencintai Tuhan.."

Sedikit Renungan

"Sesiapa mencintai Allah pasti semakin sunyi dengan manusia. Di tengah keramaian dia rasa keseorangan. Saat kesukaan dia berduka. Jika orang tertawa dia menangis. Jasadnya dengan manusia, batinnya kepada Allah"


"Ketenangan dan kebahagiaan adalah hembusan dari langit, diturunkan ke dalam lubuk hati orang yang beriman, mereka akan tetap berhati teguh, di kala insan lain mengalami kegoncangan"

[Syed Qutb]

28 December 2010

Kampung

amacam nice tak kampung aku? Moh le! Kg Gajah kite?

Last pulang adalah: 16 - 20 November 2010 (Cuti Raya Haji)

Last berjumpa family: 12 Disember 2010 (Sebelum ke Janda Baik - family dtg KJ)

pagi ni dapat text dari mak

"x blk kg ke ujung minggu ni? Sbtu ni dah thn baru."

ekspresi awal:
1. alamak, touching betul ayat sbtu ni dah thn baru tu. menangkap. Lama benar ke anak mak ni tak balik? T_T
2. ni dah kali ke berapa ntah mak tanya soalan yang sama.

bila fikir-fikir:
1. lepas dari raya Qurban, kak Siti da 3 kali balik dan aku tak balik² pun. hurm~
2. ok, hari tu aku cakap kt mak.. "Sarah xbalik sampai tahun depan"

*ah, ayat mak memang sukar ditafsir. kadang macam touching, tapi kadang sebenarnya bukan mak maksud nak kasi touching pun. sekadar tanya saja.
*jgn jadi anak durhaka sarah! (ouch! amin nak masuk teknik!)

Phileo Office,
jam 10.13 pagi.

4 comments:

Basyirah Abd rahman said...

jom balik same! hehehe

Merentas Horizon said...

hihi. Basyi, ajak miha lebih sesuai kut. sbb die pun Ipoh. kte ni jauh lagi dari umah Basyi di Ipoh. ^___^

alia said...

balik la sarah oi kerap2 sikit. Sementara ada kelapangan, kesihatan dan ibu bapa masih bernyawa.

Merentas Horizon said...

bapak touching saranan anda alia T_T

sebenarnya ada lagi satu tertinggal.
sementara kita masih bernyawa.