Quotes..

"manusia tidak dapat mencintai orang lain selagi belum mencintai diri mereka sendiri.. dan mereka tidak akan mencintai diri mereka sendiri sebelum mereka mencintai Tuhan.."

Sedikit Renungan

"Sesiapa mencintai Allah pasti semakin sunyi dengan manusia. Di tengah keramaian dia rasa keseorangan. Saat kesukaan dia berduka. Jika orang tertawa dia menangis. Jasadnya dengan manusia, batinnya kepada Allah"


"Ketenangan dan kebahagiaan adalah hembusan dari langit, diturunkan ke dalam lubuk hati orang yang beriman, mereka akan tetap berhati teguh, di kala insan lain mengalami kegoncangan"

[Syed Qutb]

14 December 2010

Sebenarnya

cuba bayangkan..

ketika dibebani perasaan stress, dan penat kerana kerja yang macam² perangai..
then, you all balik rumah..
sampai muka pintu toilet, tersembul satu susuk manusia (spesisnya confirm bukan yang satu type dengan housemate korang) baru siap mandi.

korang kasi satu pusingan sket cari housemate, dan kelihatan beliau sedang steady dengan baju standard² baju tidur.

Agak² apa patut you all rasa?

phew~
Nauzubillahiminzalik!

sekarang, aku harap kalian² paham kenapa kadang² aku memilih nak amik housemate baru. Sampai satu ketika aku boleh steady duk rumah tu dengan Awanis 2 orang je. Meskipun bulan² kena bayar lebih.. tapi aku taknak kalo amik housemate baru then terjadi pulak perkara seperti diatas.

Ah! mohon dijauhkan.. serius ngeri!

p/s:
1.Ni bleh kira komen gak kan alia?
2.Tak suka pacat. pacat jahat! T_T

12.20pm
Phileo D.

10 comments:

Itu..aku said...

pehal aku lak komen kat belog hang..

ni pun aku dah xcarik housemate baru..bayar lebih gak...tup2 penghuni lama buat hal..amacam?

adventure btl dok kat penang nih..

Merentas Horizon said...

yes HE knows best..

pastu kamu mampu melaluinya, lalu kerna itu Allah beri ujian itu untuk kamu ^___^

Good Luck geng!
Selamat menjaga iman dan hati.

ladygirl said...

alia: jom balik 13-13...eh tp jgn...dlm situasi ni bkn hg yg kene lari..mcm kata sarah, mungkin ujian ni dpt kat hg sbb Allah tau hg mampu hadapinya! :D klu kene kat ak tatau la nk buat apa, lari...kut?

sarah: tQ kerana percaya sy. tQ jgk kerana tak buat perkara2 camtu. :) jom sama2 jaga kemakmuran 13-13!hehe.

hint to alia: sy akan ke kota winter sonata mlm ni, mau kirim? :D

Itu..aku said...

erm...lu ni awanis

saje je kan mahu bakar2...apa ye ada kat sana tu?

pe mende yang best kat sana?

ladygirl said...

wa pn tak sure sgt. wa seronok nk main salji je. hehe. tp klu lu nk kirim salji utk redakan marah tu, aih susah sket le, smpi msia je da cair. haha.

Princesseira said...

pernah berlaku pada diriku...
tapi org spesis lain tu x ler baru kuar bilik air... kat asrama matrik (korg tau kan ak matrik mana)
gelabah sial... terkezut tahap x tercapai dek akal...
hehehe...

Itu..aku said...

haha..kat matrik wa pn penah..siap amek gambar lagi dalam bilik aku..naseb la cina..aku nak sound amal makruf nahi mungkar pun, macam tak padan sangat

Merentas Horizon said...

dasat betul dunia zaman la. jom pindah planet marikh!

kehkehkeh..

Hajar B said...

wah kesah benar rakan rakan ke ni?
mmg seriau

Hajar B said...

kalau it happen to us/me, akak harap akak ada kekuatan luar biasa untuk scold pelaku2 tersebut.

dan tumbuk idung dia, buat wing chun sepam..peh best nye dapat belasah org nyumm2